Anmeldelse: Copenhagen Summer Dance 2021, Ofelia Plads (Dansk Danseteater)

Anmeldelse: Copenhagen Summer Dance 2021, Ofelia Plads (Dansk Danseteater)

Af Henriette Devantier

Med Danmarks gradvise genåbning begynder scenekunstens sommerforestillinger også at vende tilbage i det danske teaterlandskab. Jeg synes særligt, man har mærket savnet til de traditionsrige teaterkoncepter, som man har været så forvent med år efter år. Endelig er Copenhagen Summer Dance også tilbage. Ofelia Plads danner en nærmest magisk ramme og scenografi for forestillingen, der udspiller sig for øjnene af publikum, mens solen langsomt går ned og omdanner dag til nat.

Forestillingen arrangeres af Dansk Danseteater, der i år har fokus på det københavnske lokalmiljø og har inviteret nære dansebekendtskaber på scenen. Foruden Dansk Danseteater har dansepublikummet fornøjelsen af det altid energiske og rammende Uppercut Danseteater og den efterhånden sammentømrede duo Sebastian Kloborg og Maria Kochetkova.

Den kun 1 time lange forestilling deles i tre og er uden pause. Først på programmet er Uppercut Danseteater med koreograf Stephanie Thomasen i spidsen, der til denne opsætning har koreograferet stykket ”Benched” – en fortælling om at finde sin plads på livets bænk. Kompagniet er som altid blændende musikalske og bevæger sig med sin fusion af street og moderne dans i et felt, der både rummer det stærke, det rå, det humoristiske og også det poetiske og inderlige. Særligt Mark Phillip og Alessandro Sousa Pereira brillerede med stærk teknik og scenisk overskud. Uppercut Danseteater har publikum i sin hule hånd, og dette indslag var bestemt blandt aftenens højdepunkter.

Aftenens næste punkt på programmet var den fineste pas de deux med Sebastian Kloborg og den russiske stjerneballerina Maria Kochetkova. Pas de deuxen, ”Once I had a love”, er koreograferet af Kloborg selv. Endnu engang understreger han sine koreografiske evner med rod i det klassiske som samtidig nytænkes og bliver til et helt unikt udtryk. Det var et sansende sammensurium af følelser. De to dansere er efterhånden et sammentømret team, der så let som ingenting fremstår i en menneskelig symbiose. To individer smelter sammen til ét, når de to danser sammen.

”Once I had a love” bød på dans og kunst uden filter i et lille koncentrat, der kan sammenlignes med en dansende maggiterning. Det eneste, man kunne have ønsket anderledes, var, at pas de deuxen havde været længere. Jeg kunne sagtens læne mig tilbage i teatersædet til en helaftensforestilling med disse to dansere og deres genialiteter.

Aftenen blev rundet af med Dansk Danseteater. Kompagniets leder Pontus Lidberg havde til opsætningen koreograferet et nyt værk, ”A summer dance”, med livemusik fra den elektroniske københavnerduo Den Sorte Skole inspireret af de brølende 20’ere. Værket forstås nærmest som en sammenligning mellem 1920’erne og 2020’erne. Verden står på tærsklen til et årti med boblende eufori, men så rammer krisen, og hvordan tackler man isolation og usikkerhed? Idéen kunne mærkes gennem stykket, men det nåede desværre ikke helt i mål. ”A summer dance” har stærke korpspassager, men værket fremstår også rodet og til dels usammenhængende. Man kunne ønske, at der var blevet byttet rundt på opsætningens rækkefølge. ”A summer dance” havde fungeret glimrende som åbningsnummer. I stedet tog det lidt af toppen af al den benovelse over de to foregående programpunkter, og det var ærgerligt. Når det så er sagt, hersker der ingen tvivl om hvilke dygtige dansere, Pontus Lidberg har samlet i kompagniet. Talent, teknik og karisma prydede dette værk.

Dette års Copenhagen Summer Dance hylder fællesskabet, livsglæden og lyset, der endelig begynder at blomstre igen. Festivalen tjener formålet at bringe moderne dans helt tæt på hovedstadens beboere, og forestillingen er en oplagt mulighed for unge publikummer. Som tre små appetizers giver festivalen et indblik i danseverdenens mange facetter, og tilmed er billetterne SU-venlige. Man kan få én på opleveren ganske gratis. Der er nemlig både gratisbilletter samt billetter til 80 kr. eller 200 kr.

Copenhagen Summer Dance er med sin kvalitet, lette tilgængelighed og smukke omgivelser helt sikkert anbefalelsesværdig og den oplagte danseoplevelse under sommerhimlen.

Dansk Danseteater

Ofelia Plads, Kvæsthusbroen 1, København K

Spilleperiode: 22.-25. juli 2021 (eftermiddag og aften)

Set den 22. juli 2021 kl. 21.00

Fotos: Raphael Frisenvænge Solholm

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://www.danskdanseteater.dk/forestillinger/copenhagen-summer-dance

Benched, Uppercut Danseteater:

Koreograf og koncept: Stephanie Thomasen

Dansere: Mark Phillip, Alessandro Sousa, Sebastian Skov, Jens Brøndum og Adam Tocuyo

Musik: René Aubry, Rodrigo Sánchez, Gabriela Quintero, 35th Parallel, Estas Tonne Scenografi/bænk: Johan Kølkjær og Andrew Matthews

Sebastian Kloborg og Maria Kochetkova, Once I had a love:

Koreografi: Sebastian Kloborg

Dansere: Sebastian Kloborg og Maria Kochetkova

Musik: Blondie og Philip Glass (Crabtree Remix)

Kostumer: GANNI

Dansk Danseteater, A summer dance:

Koreograf: Pontus Lidberg

Dansere: Bradley Waller, Edward Pearce, Jessica Lyall, Joe George, Julien Guillemard,  Kristin Bjerkestrand, Lúa Mayenco, Lucas Threefoot, Lukas Hartvig-Møller og Merete Hersvik

Live musik: Den Sorte Skole 

Kostumedesign: Filippa K Studio med fokus på bæredygtighed og upcykeling.

Skrædder: Maria Ipsen

Lysdesign: Andreas Buhl


Samlet varighed: 1 time uden pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *