Anmeldelse: Tivolidrømme, Pantomimeteatret, Tivoli (Tivoli Ballet Teater)

Anmeldelse: Tivolidrømme, Pantomimeteatret, Tivoli (Tivoli Ballet Teater)

Af Henriette Devantier

Når du træder ind ad Tivolis hovedindgang, skal du ikke gå mange skridt, før du møder det gamle, fine Pantomimeteater, som stammer tilbage fra 1800-tallet. Teatret rummer en masse historie og ikke mindst traditioner, og i dag er det Tivoli Ballet Teater, der videregiver disse gamle historier blandt andet igennem de traditionsrige pantomimer.

Det gamle teater i Tivoli byder på en drømmende aften, når de opfører forestillingen Tivolidrømme på de skrå brædder denne sommer. Tivolidrømme er en nyskabt ballet med koreografi af Per Lundsgaard. Forestillingen henter inspiration fra Emlie Walboms klassiker ”Drømmebilleder” fra 1915, men den er gentænkt med en række nye danse og Lumbye-melodier. Vores egen samtid har også fundet plads i balletten, da en ung mand inviteres op på scenen af Tivolis egen Overfe og møder bl.a. Columbine og Harlekin. Også selveste H.C Lumbye har fået plads på rollelisten i denne forestilling, der danses af Robert Thomsen. Lumbye, som er særligt kendt for ”Champagne Galop”, sås ofte i Tivoli i midten af det 19. århundrede, og dermed har han også fundet plads i balletten.

Det står helt klart, da forestillingen udfolder sig, at det er Pantomimeteatrets egen DNA, der er på programmet med denne forestilling. Vi møder et væld af idyl og romantik, der forenes til en nostalgisk stemning båret af koreografien og Lumbyes dejlige musik.

Sammenlignet med Pantomimeteatrets andre nyere værker, havde jeg dog forventet mere. Det bliver for ensformigt og for ”pusse-nusset”. Koreografien er gennem det meste af forestillingen klassisk og traditionel uden de store afstikkere med undtagelse af ballettens afslutning. Ud af det blå til forvandles de romantiske trin til et nutidigt Lumbye-remix med dertilhørende technotrin i forsøget på at drage paralleller til nutiden, men det falder til jorden. Clash’et mellem den romantiske Lumbye-idyl og 2021-techno er ærgerlig for forestillingen, der ellers havde fine momenter. Det bliver et lidt halvhjertet og ufuldendt forsøg på at føre fortiden frem til nutiden.

Tivoli Ballet Teaters dansere fik momentvis lov at udfolde sig. Her bør særligt nævnes Vincent Vernal i rollen som Harlekin og Ida Marie Krings som Tivolis Overfe. De to dansere var blevet tildelt koreografi, der passede til dem, og som de begge mestrede med overskud.

De ovennævnte fine momenter findes i den nostalgiske guldalderstemninger, som Tivolidrømme byder på. Man forstår inspirationen fra den 100 år gamle forestilling ”Drømmebilleder” i forestillingens format. Tivolidrømme bød netop på det ene dansebillede, der gled over i det næste med rod i Pantomimeteatrets karakterkatalog, hvor vi både møder blandt andet Harlekin og Columbine.

Tivolidrømme er en fin lille forestilling på ca. 30 minutter. Den er let tilgængelig og vil kunne nydes af alle. På bedste Tivoli-manér bød balletten også på et humoristisk islæt i form af teatrets ”grand old men”, Allan Clausen og Tommy Edvardsen som det karikerede spanske par. Er du en tur i Tivoli denne sommer, så tag et smut forbi det gamle, smukke Pantomimeteater og oplev Tivolidrømme, der nærmest tager dig på en tidsrejse tilbage til forlystelsesparkens ungdom.

Tivoli Ballet Teater

Pantomimeteatret, Tivoli, Vesterbrogade 3, 1630 København V

Spilleperiode: 29. juli-8. september 2021

Set den 29. juli 2021

Fotos: Tivoli

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://www.tivoli.dk/da/kultur+og+program/teater/2021/tivolidrmme+2021

Medvirkende: Antonio Russo, Ida Marie Krings, Robert Thomasen, Helena Casado, Vincent Vernal, Jennifer Wagstaffe m.fl.

Koreografi og iscenesættelse: Per Lundsgaard

Assistent: Tori Cooper

Kostumer: Kitt Houen og Stine Rolfsen

Musik: Hans Christian Lumbye og remix af Martin Guldmann

Samlet varighed: Ca. 30 minutter uden pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *