Anmeldelse: Crazy Christmas Cabaret 2021: Tell me about it!, Tivoli (London Toast Theatre)

Anmeldelse: Crazy Christmas Cabaret 2021: Tell me about it!, Tivoli (London Toast Theatre)

Af Christian Skovgaard Hansen

Back in Tivoli! Back to the 80’s. Vivienne McKee og London Toast Theatre er tilbage i Tivolis Glassal, hvor de har spillet siden 1998 – og før da siden 1982 flere forskellig steder.

Vi er tilbage i 1980’erne, med alt der dertil hører. Selve historien er henlagt til Miami Beach. Dette er historien om Don Calzone og hans familie: Alfresco, Dino, Dolce Vita og Cappuccino. De har været en af ​​de mest magtfulde mafiafamilier i årtier, men nu, i 1985, er de chokerede over at måtte indse, at tiderne har ændret sig. Hvem vil Don vælge til at efterfølge ham? Hvordan skal magtmafiakampene ende?

Læg hertil de cubanske gangstere, en ung millionærbusinessmand ved navn Donald Dump (ja, ham!) og en undercover FBI-agent, som viser sig at være blandet ind i historien på flere måder, og du har det perfekte 80’er-mafiamagtkomediedrama. Uden at afsløre for meget af slutningen, er det ikke for meget at sige, at den ender med et lille tvist – og naturligvis lykkeligt!

Den politiske satire er i år nedtonet noget, selvom verdenssituationen får sine nødvendige kommentarer med – og nå ja, vi har jo også Donald Dump. Det gør egentlig ikke noget, og det klæder faktisk forestillingen, at den i årets forestilling er blevet en mere sammenhængende historie med én hovedhistorie og et kløgtigt plot af Vivienne McKee.

Vanen tro rammer humoren under bæltestedet, og der bliver gået lige til grænsen. Intet er for helligt. Og heldigvis for det! McKee er tilbage på sporet – og det er det, der gør det hele så morsomt og gakket. Og publikum er naturligvis stadig med på den, og vanen tro bliver vi inddraget med tilråb de rette steder.

Årets Crazy Christmas Cabaret 2021: Tell me about it! er vanen tro også lidt for lang, og visse steder – særligt i slutningen af første afdeling – kører den lidt i tomgang. Vivienne McKees krøllede hjerne vil formentlig gerne have det hele med, men en lettere tilskæring kunne have givet en mere stringent og seværdig forestilling, selvom det i år er til den bedre side.

Vivienne McKee er ingen vårhare mere, men hun holder sig godt, og hun er stadig et sprudlende energibundt, om end hun de senere år har fået mindre tid på selve scenen. Hendes sprudlende energi og charme smitter af på resten af holdet og ikke mindst på publikum også.

Katrine Falkenberg som familiens lillesøster Dolce Vita både spiller og ikke mindst synger godt. Hun har i år et par numre, hvor hun får lov at vise os, hvor god en sanger, hun er. Andrew Jeffers morer os i sine mange forskellige kjoler, som forbavsende nok alle passer fantastisk til ham – og han gør det også godt som Detective Ricardo Tubbs fra ”Miami Vice”. David Bateson spænder glimrende fra hård mafioso til hans klassiske, lettere dumme Donald Dump. Læg hertil resten af holdet, som stråler af spilleglæde, så har du et uhyre vel- og ikke mindst samspillende hold i år.

Det hele foregår i Kirsten Brink vellykkede scenografi, og hun har i år formået at udstyre alle spillerne med vilde, men også stadig mere eller mindre tidstro kostumer, så det er en fryd for øjet.

Det lille orkester – ”The Snabby Alligators” – under ledelse af Stuart Goodstein er gennemmusikalske, og de leverer en fremragende lydside. Orkestret gør også sit til de mange musikalske numre, hvor der er fuld fart på både dem og de sangerne.

Uanset om du er erfaren publikummer eller en Crazy Christmas-virgin, vil du grine af årets show. Crazy Christmas Cabaret 2021: Tell me about it! har en charme og et drive og ikke mindst et sprudlende hold og et gennemmusikalsk lille orkester, så det tilgives lettere, at den visse steder bliver lidt lang i spyttet. Årets show er bestemt et af de mere vellykkede show!

London Toast Theatre

Tivoli, Glassalen, Vesterbrogade 3, 1630 København V

Spilleperiode: 16. november 2021-15. januar 2022

Set den 15. december 2021

Fotos: Thomas Petri

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://londontoast.dk/crazy-christmas-cabaret.html

Medvirkende: David Bateson, Andrew Jeffers, Bennet Thorpe, Katrine Falkenberg, Vivienne McKee, Jefferson Bond og Kevin Kiernan-Molloy samt Stuart Goodstein, Tom Højlund Olsen og Søren B. Petersen

Dramatiker: Crazy Christmas Cabaret 2021: Tell me about it!

Instruktør: Vivienne McKee

Komponist: Stuart Goodstein m.fl.
Scenograf: Kirsten Brink

Lysdesigner: Malte Haugaard

Lyddesigner: Claus Wolter

Forestillingsleder: Claus de Lichtenberg

Varighed: Ca. 2 timer og 40 minutter inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *