Anmeldelse: De overlevende, Betty Nansen, Edison

Af Jonas Gudmand
Tag af sted og se den. Hvorfor? Fordi hele måden forestillingen er lavet på skiller sig ud fra mange andre forestillinger, og det er inspirerende.
 
 
Denne forestilling er for dig, der synes, at det er interessant at se, hvad der kan ske, når 12 overlevende fra et flystyrt ender på en øde ø og skal forsøge at overleve. Vælger de at klare det hele sammen i fællesskab, eller vælger de at klare det hele på egen hånd? Løser de deres problemer gennem demokratiske beslutninger, eller er det måske en diktatorlignende skikkelse, der trumfer sig til magten? Hvor meget orden kan der være i dette kaos for de overlevende?
 
 
Scenen er placeret i midten af rummet med publikum på alle fire sider. Det virker stærkt, fordi det er med til at skabe fornemmelsen af, at de er omringet af vand på denne øde ø og ikke lige sådan slipper væk. Jeg havde dog flere gange svært ved at høre enkelte replikker fra nogle af skuespillerne. Måske fordi de talte i en anden retning, end hvor jeg sad. Hvem ved.
Jeg tror mange af jer vil kunne lide denne forestilling. Det er svært at regne ud, hvad der kommer til at ske, og der er nogle stærke personligheder med. Men det trækker altså ned for mig, at der er et par skuespilpræstationer, der kunne have været bedre. Det største minus for mig er, at slutningen simpelthen er mærkelig. Men jeg forstår det måske bare ikke.
 
 
Der er dog en række glimrende skuespillere med i denne forestilling, hvor jeg kan fremhæve Jens Frederik Sætter-Larsen (bl.a. spillet Laust i 1864), som en kynisk men også beslutning ung herre, Josephine Park (bl.a. kendt fra Arvingerne) der både viser styrke for at få sin vilje igennem, mens hun senere viser omsorg for fællesskabet, og Christine Sønderris der ikke er så meget pis med og flere gange har ild i øjnene.
Jeg synes dog, at Zaki Youssef skinner mest igennem med sine ligefremme og tørre replikleveringer, der fik gang i mine lattermuskler. Det pudsige ved ham er, at han mest er kendt som rapper.
 
 
Som bonusinfo kan jeg fortælle, at den smukke og talentfulde Sara Viktoria Bjerregaard er med (se billede ovenover, hende til venstre), som nok mest er kendt fra Skammerens Datter. Altmuligfyren Lior Foighel er også med, og ham havde jeg før kun set i et tv-program, hvor unge mennesker skulle møde nogle ældre. På trods af mine fordomme omkring ham klarede han sig fint igennem. Hvis du har set serien 1984, vil du kunne genkende Besir Zeciri (han spillede den unge sigøjner), som her er en frembrusende og energifyldt fyr.

Hmm, er det mon alle de overlevende der overlever!?
Betty Nansen Teatret, Anneksscenen Edison, Edisonsvej 10, 1856 Frederiksberg C
Spiller indtil 22. februar 2015
Spilledato: 10. februar 2015
Fotos: Betty Nansen TeatretHar du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side:
http://www.bettynansen.dk/de-overlevende-2359.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *