Anmeldelse: Off Det Ny – Musicals Unplugged: The Last 5 Years, Det Ny Teater, Sceneriet

Anmeldelse: Off Det Ny – Musicals Unplugged: The Last 5 Years, Det Ny Teater, Sceneriet
Af Christian Skovgaard Hansen
  
”The Last 5 Years” er en del af Off Det Ny – Musicals Unplugged. ”Off Det Ny” betyder, at forestillingerne sættes op på Sceneriet under Det Ny Teater i stedet for på den store scene, mens ”Musicals Unplugged” betyder, at der er tale om en enkelt opsætning uden store dekorationer og et stort orkester. Der er altså tale om musicals opsat under mere beskedne former.
Se forestillingen, hvis du vil opleve en lille, men bevægende musicaloplevelse. Se forestillingen, hvis du vil tænke lidt over livet og over, hvordan det egentlig former sig. Musicalens opsætning som nævnt nedenfor gør, at man forstår, at livet skal leves forlæns, men forstås baglæns, og at man er nødt til at leve i nutiden og gribe mulighederne. Se forestillingen, hvis du kan lide en sød og samtidig både morsom og alvorlig kærlighedshistorie.
”The Last 5 Years” er en lille perle af en forestilling skrevet af den Tony Award-vindende komponist Jason Robert Brown. Der er tale om en intim musical om Cathy og Jamies spirende kærlighed, bryllup og ægteskabs forlis over en periode på fem år. Forestillingen er bygget utraditionelt op, således at Cathys historie først fortælles baglæns, hvorefter Jamies historie fortælles forlæns, og historierne mødes på midten af forestillingen til deres bryllup.
Musicalens bærende elementer er Maria Lucia som Cathy og musikalsk Mikkel Gomard på klaveret. Maria Lucia forstår at udfylde rollen både med stemmen og dramatisk. Christian Berg som Jamie er glimrende, men han mangler lidt glød og varme i stemmen. Hele forestillingen er oversat til dansk, hvilket bestemt ikke gør den dårligere. Der er en hel del morsomme og overraskende udtalelser undervejs.
Med denne usædvanlige musicaloplevelse bekræfter Det Ny Teater igen sit ry som Københavns førende musicalscene. Men vil du se ”The Last 5 Years”, skal du være hurtig – ligesom de andre forestillinger i ”Off Det Ny  – Musicals Unplugged” spiller den kun i en begrænset periode.
 
 
Det Ny Teater, Sceneriet, Gammel Kongevej 29, 1610 København V
Spiller indtil 14. februar 2015 og ekstra forestillinger 12.-15. maj 2015
 
Spilledato: 10. februar 2015
Fotos: Det Ny Teater

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side:
http://www.detnyteater.dk/the-last-5-years-sceneriet/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *