Anmeldelse: Den indbildt syge, Grønnegårds Teatret

Anmeldelse: Den indbildt syge, Grønnegårds Teatret

Af Nikolaj Bomberg Simonsen

Går du ofte til lægen og påstår du er syg? Pjækker du fra skole med falsk hoste eller feber? Insisterer du at gå med stok, selv om du kan løbe, hvis du virkelig vil?

Så ligner du Monsieur Argan i ’Den indbildte syge’ af Molière, som Grønnegårds Teatret giver et komisk og familievenligt bud på. Handlingen udspiller sig i Frankrig, hvor Monsieur Argan bor sammen med sin fyldige kone og hans to døtre.

Stykket handler om Monsieur Argan, spillet af Morten Hauch-Fausbøll, der har hypokondriske tendenser til at fejle alverdens sygdomme, og som har en laaaang lægeregning. Dog er regningerne ikke noget problem, da Argan er en rig fransk adelsmand, men lægerne og noget af hans tætteste familie finder hurtigt ud af at hans hypokondriske tendenser kan udnyttes til at blive skrevet i hans testamente. Hans datter Angélique, er dog blot håbløst forelskede i sin sanglærers lærling, som er en bladning af en nordjyde og Elvis Presley. Men Argan har allerede lovet datteren væk til den nørdede lægesøn, som bogstavligt talt kan give hovedpine med sine flotte ord. Dog er tjenestepige Toinette ikke helt så dum, som hun først giver udtryk for.

1

De fem skuespillere spiller forskellige roller i stykket, og alle deres karakterer har deres særheder fra en bornholmsk spyttende advokat til den virkelig dovne lillesøster. Skuespillerne gør historien tydelig selv for de mindste og giver os samtidigt et godt grin. Scenografien er virkelig passende til den udendørsramme og bliver udnyttet til fulde. Igennem stykket ser vi lydbilleder i god tegneseriestil, som rammer plet for familieteaterstilen. Kostumerne og rekvisitter er ligeledes crazy tegneserieagtigt og virkelig passende i den humoristisk tilgang.

Nogle gange kan det dog blive for meget af det gode med familieteaterstilen, idet der hurtigt kommer meget fyld på skuespillet og historien, for man har tænkt ”det kan børn sikkert lide”, som når klovne præsentere stykket. Dog er det stadig rigtigt sjovt, men man skal se det med ikke for negative briller men derimod nyde humoren og det meget fyldige skuespil.

’Den indbildte syge’ ved Grønnegårds Teatret er en oplevelse for HELE familien, da stykket nærmest også bør ses af de helt yngste børn. Med falde-på-halen-humor og overdrevne udtryk gør det ’Den indbildte syge’ forstålig for alle og virkelig sjov (også for de unge som os). Så tag din familie med ud i det fri og se teater!

Forestillingen er frit efter Molières oplæg, og det er en familieforestilling (fra 8 år).

 

Grønnegårds Teatret

Designmuseum Danmarks Have, Bredgade 68, 1260 København K

Spiller indtil d. 23. august 2015

Set d. 23. juli 2015

Foto: Bjarne Stæhr

Har du lyst til at se forestillingen? Se nærmere på forestillingens officielle side: http://www.groennegaard.dk/den-indbildt-syge/

 

Følg os på Facebook:

https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *