Anmeldelse: Det testikelløse samfund, Teater Får302 (Klub Canasta)

Anmeldelse: Det testikelløse samfund, Teater Får302 (Klub Canasta)

Af Carina Blangsbøll

 

Fosterscanninger og et forbud mod fødsler af drengebørn? Fordi alle drenge vokser op og bliver til mænd. Men der bliver jo født en dreng nu! Og nu! Derfor står det efterhånden klart for medlemmerne i ’Gynarkiet’ at ”Alle mænd skal dø”. For ellers vil de jo aldrig selv nå, at opleve ’Det testikelløse samfund’, som vi alle går og drømmer om. Men er det alligevel for drastisk, at opfordre alle nulevende mænd til at forlade denne verden?

 

Kunne man i stedet kæmpe for et kønsløst samfund? Eller bliver det lidt for svensk? Og kan man overhovedet have en forening med en vision om folkebevægelse, når alt hvad medlemmerne siger, skal blive indenfor foreningens fire vægge?

 

DTS_1

 

Søster Brøgger alias Trine Lavgesen leverer en skøn, halvtør formand – der på trods af sin komiske tørhed, skinner igennem i et forsøg på, at passe på sig selv, sin veninde og måske al verdens kvinder? Heroverfor Louise Kilhof som Søster Blixen fremstår som et kærligt og halv naivt foreningsmedlem, der både bringer humor og onsdagskage til borde.

 

Jesper Bruun, også kendt som Søster Frank, er foreningens tredje og sidste nye medlem. Og med hans indtræden i ’Det testikelløse samfund’, bliver alt det vante foreningssnak hurtigt til handlinger med kampråb, papirarbejde og ”mandlige” frontløbere. Komisk nok illustrerer Jespers skildring glimrende alle foreningens visioner om mænd. Og med sit skiftede følelsesregister, ser vi en mand, vi kan hade, føle med, være irriteret over og have ondt af. Alt imens hele salen hopper for at vende sig til det sidste nye humørtwist.

 

DTS_2

 

Selvom man ud fra titlen kunne tro, at det var mændene, der stod for skud, er her i virkeligheden tale om en komedie, hvor kvinder og foreninger bliver parodieret med stor humor og et kort glimt af alvor.

 

Så hvis du står og overvejer at starte din egen forening, burde du se denne morsomme forestilling, så du kan forbedrede dig på de sande rædsler foreningslivet venter dig.

 

I forestillingen får du nemlig både indblik i støtteansøgninger, folketingsvalg og gadetilråb samt de mere alvorlige ting, så som nye medlemmer, bannere og hvilken kage, den kageansvarlige burde have med hver onsdag. Så vil du have en forsmag på det nystartede foreningsliv, skal du skynde dig ind og smage på ’Det testikelløse samfund’.

 

 

 

Gæstespil af Klub Canasta

Teater Får302, Toldbodgade 6-8, 1256 København K

 

Spiller indtil 21. november 2015

 

Spilledato: 16. november 2015

Fotos: Nicolai Egense Eilertsen Meilbye

 

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side:

http://www.faar302.dk/side.asp?side=1&id=549

 

 

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *