Anmeldelse: Det Vi Gør, Teater Grob (Teater I Akt)

Anmeldelse: Det Vi Gør, Teater Grob (Teater I Akt)

Af Mille Mikie Hansen

 

Salen bliver hurtigt fyldt op af teaterglade mennesker uden anelse, om hvad der venter dem. Alle får sat sig og med et bliver salen kulsort. Noget musik begynder at spille, da et lys fater op på scenen.

 

I en fremtidig verden af politisk styre og underkastelse møder vi en modstandsgruppe, Bodyright, som prøver at forsvare deres frihed og ære. De vil sætte folkets syn i perspektiv og bekæmpe styret, men disse planer ændrer sig henholdsvis, som de opdager mistroiske bagtanker fra en af deres egne.

 

DSC_5414

 

Jeg var i en lang periode i tvivl om, hvad der foregik oppe på scenen. Det var i virkeligheden først i slutningen af forestillingen, jeg fik stykket sammen, hvordan det måtte hænge sammen. Og det kan være en bevidst beslutning, at man ikke skal kunne følge helt optimalt med, men dog kunne det til tider være lidt forstyrrende ikke at vide, hvad der foregik.

 

En ting stod dog klart. Forestillings medvirkende Kasper Buus, Johannes Frieboe, Jeppe Alsgaard Pachaï, Hans Christian Schrøder og Josephine Thorø Reumert Grau arbejdede i den ene time og ti minutter hårdt, da forestillingen de har sat på benene kræver meget fysisk arbejde, og de gjorde det godt. Specielt vil jeg udpege Josephine i rollen som ”Frida”, den eneste kvinde i modstandsstyrken. En stærk, kampdygtig kvinde med stor sans for god performance og et godt forbillede for kvinder i vores tid.

 

DSC_5632

 

Det er teatergruppen ‘Teater i Akt’, der står bag forestillingen, og vi lægger også snart et Spotlight op med dem. De er bl.a. kendt for at have lavet ‘Ung Mands Byrde’.

 

Forestillingen er utrolig flot visuelt. Det er flot koreograferet med bevægelser, lys og lyd. Disse effekter viser tydeligt skift af scenario, tid og sted, hvilket har stor betydning for stykket, da de har valgt at lave scenen meget neutral og minimalistisk, så de skal arbejde mere med de få rekvisitter og den omskiftelige scene.

 

DSC_5253

 

Hvis du er til science fiction, politik, Titanic og skummelt Disney – alt i en – vil jeg anbefale dig at tage på Grob og få dig en visuelt fed og speciel oplevelse med stykket ‘Det Vi Gør’. Forandring kunne fryde?

 

 

 

Teater I Akt

TEATER GROB, Nørrebrogade 37, 2200 København N

 

Spiller indtil d. 29. maj 2016

 

Spilledato: 24. maj 2016

Fotos: Andreas Graham

 

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://www.facebook.com/teatergrob/ og http://www.grob.dk/forestilling/det-vi-goer/

 

 

 

Følg os på Facebook:

https://www.facebook.com/ungtteaterblod


Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *