Anmeldelse: Dirty Dancing, Tivoli/The One and Only Company

Anmeldelse: Dirty Dancing, Tivoli/The One and Only Company

Af Carina Blangsbøll, gæsteanmelder

”Dirty Dancing” er for dig, der vil have en stor musical oplevelse, og som vil opleve en flot dansefest på de skrå brædder. ”Dirty Dancing” er oprindeligt et romantisk drama fra 1987 med blandt andet Patrick Swayze og Jennifer Grey.

Overordnet set handler historien i ”Dirty Dancing” om den unge pige, ”Baby”, der under et familieophold i sommerferien indleder et forhold til den noget ældre danseinstruktør, Johnny. Den sidste aften på Kellerman’s Ressort er der en stor afslutningsfest og dansekonkurrence, og hele kærligheds historien ender (naturligvis) godt denne aften.

Om det var Silas Holst eller publikum der glædede sig mest til replikken ”Nobody puts Baby in a corner”, var i det hele taget svært at vurdere. Dels fordi Silas strålede så meget op til de berømte ord, dels fordi publikum allerede hvinende af begejstring, men sagt det blev de, og kort efter fik vi det længe ventende løft, der udløste næsten ligeså stor begejstring.

1For der bliver danset igennem i ”Dirty Dancing”, og at følge Mathilde Norholts som Frances ”Baby” Houseman og hendes udvikling fra ”Fars Baby” til ”Johnnys Baby”, igennem dansen, er en fryd. Takket være scenografien får vi mulighed for at opleve dansen fra alle dens vinkler via spejlene i ”øvelokalet”.

Kemien og dansen mellem disse to hovedpersoner fungerer, og de to er værdige partnere for hinanden. Det ser nemlig godt ud, både når Johnny og Baby øver de avancerede dansetrin og -løft i kornmarken, i vandet og i skoven. Og der er også rigtig godt gang i dansen, når vi ind imellem, får et kik ind i den hytte, hvor gæsterne ellers ikke har noget at gøre. Der er, som sagt, godt gang i scenografien – desværre nogen så meget, at et par af talescenerne bliver lige korte nok, i forhold til de ellers fint integrerede sceneskift.

Samtidig med forestillingens fest og farver bliver vi også præsenteret for emner som ansvar, abort og sammenhold, og det er med til at give indtrykket af, at det hele ikke bare er en dirty dans på roser.

Underholdningen og de mange aktiviteter for gæsterne på Kellersman’s Ressort, bliver leveret af Robert Hansen som Neil Kellerman, selvom de fleste ansatte på ressorten synes at mene, at både aktiviteterne og dansetrinene blandt gæsterne efterhånden er lidt vel rustne.

Underholdningen for publikum fejler til gengæld ikke noget. Udover de allerede nævnte højdepunkter bliver den især leveret af Laura Drasbæk for fulde drag, som Babys søster Lisa, og det er som om, at Lauras komiske talent skinner igennem, uanset om hun er iført de blomstrede kjoler eller hula-bastskørt.

Så hvis du er til dans, musik og sommerressort, så se at få fat i billetter til ”Dirty Dancing”! Hvis du ikke når at få set ”Dirty Dancing” i denne omgang, så fortvivl ikke. Skynd dig i stedet at køb billet til forestillingens genopsætning i Operaen i sommeren 2016. Så kan du også nå at opleve en dansefest på de skrå brædder, inden der (igen) er udsolgt!

The One and Only Company & Tivoli A/S, København

Tivolis Koncertsal, Vesterbrogade 3, 1620 København

Spiller indtil 30. april 2015 i Tivolis Koncertsal og herefter i Musikhuset Aarhus i perioden 8.-31. maj 2015.

Derefter i Operaen fra 8.-30. juli 2016

Spilledato: 27. februar 2015

Fotos: The One and Only Company & Tivoli A/S

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side: www.dirtydancingmusical.dk og www.dirtydancingmusical2016.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *