Anmeldelse: Disney on Ice: Magical Ice Festival, Malmö Arena (CSB Island Entertainment og Live Culture i samarbejde med Feld Entertainment)

Anmeldelse: Disney on Ice: Magical Ice Festival, Malmö Arena (CSB Island Entertainment og Live Culture i samarbejde med Feld Entertainment)

Af Christian Skovgaard Hansen

Disney on Ice er tilbage med deres nye show Disney on Ice: Magical Ice Festival. Alle de elskede Disney-figurer er tilbage på isen. Konceptet er, at man tager nogle af Disneys mest elskelige og kendte figurer og historier og lader dem skøjte rundt på isen. Mickey Mouse, Minnie Mouse, Fedtmule og Anders And er konferencier mellem hvert indslag.

Denne eftermiddags svenske tager lidt af fornøjelsen, men sådan er det jo, når vi denne eftermiddag i Malmö Arena. Det lader til, at Disney on Ice har et bånd på hvert sprog alt efter, hvor i verdenen de er. For båndet er det hele – også musikken og sangen som playback. Det kan man måske nok tilgive dem, hvis resten var godt. Der danses og skøjtes i sekvenser glimrende, men det er ikke det mest udfordrende og inspirerende, så det unge og mere voksne publikum keder sig måske en smule. Det hjælper naturligvis heller ikke, at det hele foregår i en kæmpestor arena, hvor en del af intimiteten og magien forsvinder.

Men performerne har dog en høj energi, og de smiler, vinker og interagerer med publikummet, og de små publikummer, som også er den primære målgruppe, fanges af Disney-universet og al den magi, som det indeholder. Den del fungerer!

Disney on Ice: Magical Ice Festival består af større eller mindre sekvenser fra både ældre klassikere og nyere tegnefilm. Vi får ”Den lille havfrue”, ”Vaiana” og ”Rapunzel” før pausen og ”Skønheden og Udyret” og ”Frost” efter pausen. Programmet er en smule uhomogent. Anden halvdel fungerer samlet bedst. Her får vi nogle lidt længere historier, der faktisk giver os en reel historie og noget at tænke over, så det ikke bare bliver tomme kalorier. Særligt ”Skønheden og Udyret” er smuk og tankevækkende, hvor det netop handler om kærlighed, drømme, det at turde være sig selv og det, at man tør – og kan – se ind bag det ydre uhyre. Også ”Den lille havfrue” i første halvdel har nogen af disse gode toner, men det bliver alligevel lidt overfladisk og uden de helt store følelser.

Ellers bliver det desværre lidt syntetisk. Det kan det visse steder være lidt svært at holde interessen og fokus på skøjteriet – hvilket også viste sig på publikumsrækkerne denne eftermiddag, hvor visse forældre måske nok skulle være blevet hjemme med deres små urolige poder, som i hvert fald ikke kunne koncentrere sig.

Normalvis vil vi ikke kommentere på ”indpakningen”, stedet og ankomsten til en forestilling. Men i dette tilfælde bliver denne del nærmest en del af selve forestillingen. I foyeren på vej ind til forestillingen kan man købe alt det Disney-merchandise, som ønsker – eller frygter – og dyre popcorn. Det hele er et stort hele, hvor man ikke kan komme uden om denne kæmpe industri og (penge)maskine. Og det er synd!

Dette tilsat et ikke helt fuldendt sjov, bliver Disney on Ice: Magical Ice Festival derfor samlet til en ikke helt fuldendt eftermiddag, som snarere bliver lettere på glatis.

CSB Island Entertainment og Live Culture i samarbejde med Feld Entertainment

Malmö Arena, Hyllie stationstorg 2, 215 32 Malmö, Sverige

Spilleperiode: 12.-13. februar 2020 (Jyske Bank Boxen, Herning) og 15.-16. februar 2020 (Royal Arena, København)

Set den 8. februar 2020 i Sverige

Fotos: PR Foto

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://www.disneyonice.com/intl/dk/dk-dk/magical-ice-festival

Medvirkende: Grant Marron, Stina Martini, Matvey Matveev, Sergei Muhhin, Sofie Roberg, Jakub Safranek, Maria Starr, Kurt Stoll, Nicola Trippick m.fl.

Iscenesættelse: Patty Vincent

Forfatter: Jeremy Desmon

Kostumedesigner: Cynthia Nordstrom

Koreograf: Cindy Stuart

Assisterende koreograf: Ben Agosto

Musik: David Killinger

Varighed: Ca. 2 timer inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *