Anmeldelse: Eksperiment, Holdet bag Eksperiment

Anmeldelse: Eksperiment, Holdet bag Eksperiment

Af Rose Himmelstrup Hansen

 

En kvinde byder dig velkommen til KL-0333, men ikke med varme og smil, mere med en videnskabsmands distance. Og du tager skeptisk de blå plasticsutter på fødderne, som hun beder dig om, mens du træder ind i den meget specielle bygning; et halvmåneformet drivhus. Men du kan roligt bevæge dig ind i den videnskabelige kuppel KL-0333, møde dennes fire beboere og opleve deres dystopiske historie.

 

De fire beboere er menneskelige, men får gennem en maskine opfyldt deres basale behov, og der bliver sat spørgsmålstegn ved meningen med livet og menneskets identitet gennem forestillingen. Da de ikke har behov for mad, søvn, sex eller søvn, har de mistet formålet med livet. Så hvad sker der, når der ikke er noget formål?

 

Eksperiment

 

Det er ikke altid, at den røde tråd er helt tydelig, og man kan sagtens falde lidt ud af fiktionen, men skuespillerne er hamrende dygtige til, at hive dig ind i fiktionen igen. De fire skuespillere spiller nemlig beboerne helt fantastisk godt hele vejen igennem stykket. Så når man ikke helt er med på historien, eller hvad der lige sker, så oplever man stykket gennem beboernes følelser.

 

Forestillingen er en del af en større vision. Den halvmåneformede kuppel er blevet flyttet rundt i landet, og har både stået opført i Aarhus og København. Dens formål er at sætte spørgsmålstegn ved vores levevis, primært i forhold til bæredygtig byplanlægning, men også i forhold til kultur og livsstil.

 

Dermed placerer forestillingen sig i forlængelse af formålet med kuplen, som ud over at fungere som scene også bruges som kaffebar og drivhus.

 

Du skal være klar på at det er en lidt forvirrende forestilling, hvor budskab og baggrund ikke træder særlig klart frem, men hvor skuespillerne viser, hvordan mennesket reagerer, under det forhold, at de slet ikke skal bekymre sig om deres behov.

 

 

 

Holdet bag Eksperiment

Dome of Vision, Søren Kierkegaards Plads, 1016 Kbh. K

 

Spiller indtil 21. august 2015

 

Spilledato: 19. august 2015

Billede: Holdet bag Eksperiment

 

Har du lyst til at oplevet det? Se nærmere på:

http://domeofvisions.dk/event/kl-0333/

 

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *