Anmeldelse: En anden krop, Dansehallerne (Anders Christiansen)

Anmeldelse: En anden krop, Dansehallerne (Anders Christiansen)

Af Amalie Sloth de Fine Licht

 

Publikum bliver sluppet fri i videnskabsmandens laboratorium. Langsomt og systematisk går en han rundt, mens han forgæves prøver at få liv i sine dukker og sin egen krop.

Ved indgangen skal vi alle tage poser på fødderne, inden vi går på opdagelse i laboratoriet. Afspærringsbånd afskærer os fra ham i kitlen, så vi kun kan betragte den arbejdende videnskabsmand på afstand. Notorisk former han et legeme; materialerne projekteres op på et lærred. Lydende er dystre og mystiske. Er der nogen, eller noget der trækker vejret?

 

Var jeg ikke sammen med en hel flok mennesker, ville jeg nok føle mig en smule urolig. Nysgerrigt følger jeg, og resten af publikum, med i arbejdsprocessen, når flere og flere prototyper på mennesker hives frem af mørket, men ingen af dem bliver levende.

I løbet af forestilling inviteres vi tættere på og til sidst ned på publikumspladserne.

Den ensomme mand længes efter livet. Ensomt går han rundt blandt en stor flok mennesker, men han ænser dem ikke. Forskellige remedier, projektorer og materialer skaber en makaber æstetik. Manden, der langsomt arbejder på scenen, skaber smukke billeder fyldt med symbolik.En Anden Krop - Anders Christiansen

Til slut fødes et legeme, nøgent og blottet. Væsenet vrider sig i en klæbrig væske, men får ikke fodfæste, før lyset går ned, og forestilling er slut.

’En anden krop’ er en svært gennemskuelig performance, som i mange aspekter tager form af én stor grotesk ceremoni, hvis monotone tempo vuggede mig i en form for trance. Min sidemand kunne ikke holde til det, til tider, næsten stillestående tempo, og måtte tage sig selv i at falde i søvn flere gange. Selv kunne jeg sagtens holde mig vågen, men jeg manglede dynamik og retning i forestillingen. Der var mange gode, smukke ideer, som dog ikke altid blev bundet sammen på en måde, så forestillingen fik flow og energi. Forestilling fik derfor en sekvenseret karakter, og der gik, i min mening, for meget tid på omrokering, kostumeskift osv., som var smukt iscenesat, men i sidste ende ikke så interessant at observere.

’En anden krop’ er et dystert studie i menneskelegemet. Hovedpersonen går alene rundt, ganske vist levende, men i en anden verden. Koncentreret udfører han metodisk sine eksperimenter, imens vi andre spændt følger med.

Forestillingen er ikke for de utålmodige, men er en utrolig stemningsfuld rejse ind i en mystisk verden af døde og levende kroppe.

 

 

 

Anders Christiansen

Dansehallerne, Store Carl, Bohrsgade 19, København

Spiller indtil: 25. august 2016

Spilledato: 18. august 2016

Foto: Christoffer Askman

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://www.dansehallerne.dk/forestilling/en-anden-krop/

 

 

 

Følg os på Facebook:

https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *