Anmeldelse: Enhver, Teater Play (Teater Bajads)

Anmeldelse: Enhver, Teater Play (Teater Bajads)

Af Amalie Sloth de Fine Licht

Er du til kabaret eller lignende forestillinger, byder Teater Bajads på sjove ordspil, sange og god stemning.

’Historien om Enhver’ af Hugo von Hoffmannstal, er en gammel fortælling om den grådige Enhver, som uden samvittighedskvaler rager livets goder til sig. Men regentskabets time nærmer sig, da døden indhenter ham, og han tvinges til at se tilbage på sit liv og sine gerninger.

1

Det nystiftede Teater Bajads har som deres første forestilling taget denne gamle fortælling op. Fortællingen om Enhver er oprindeligt på vers, men Teater Bajads har i denne omgang forsimplet og forenklet historien, så alle kan være med. Derudover er forestillingen delt den op i overskuelige kapitler med små komiske overgange, omhandlende de egenskaber, som gør os mennesker ens.

Teater Bajads er en teatergruppe, hvis mål er at lave teater til unge. Fokus ligger på, at få de unge til at overveje deres egen plads i verden, deres forhold til dem selv og deres omgivelser.

Forestillingen ’Enhver’ kan ses på to måder: Som en børneforestilling, eller som en voksenforestilling. Med den meget ekspressive og skabagtige spillestil bliver jeg som voksen hevet ind i en kabaretstemning, hvor de underholdende momenter er det, der bærer stykket frem, frem for historien.

Forestillingen er udpræget publikumshenvendt, og flere gange må publikum finde sig i lidt af hvert, når skuespillerne bevæger sig ned langs tilskuerpladserne. Som voksen følte jeg mig til tider talt ned til, men som børneforestilling er ’Enhver’ en energibombe springfyldt med sjove karakterer og sange.

’Enhver’ er ikke en finkulturel eller poetisk forestilling og man skal ikke være alt for storsnudet før man får det grove udtryk galt i halsen. Selv, er jeg ikke specielt vild med kabaret eller lign. stilarter, men jeg må erkende at mange andre blandt publikum morede sig bekosteligt.

Teater Bajds’ ’Enhver’ er stadig i proces og vil have premiere i september, men hvis du gerne vil ind os forestillingen, kan prøvevisninger ses under CPH STAGE.

Teater Bajads

Teater Play, Strandlodsvej 7, 2300 København S

Spilleperiode: 17., 19. og 20. juni 2015 under CPH STAGE

Set den: 19. juni 2015

Fotos: Michael Søndergaard

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side: http://teaterbajads.dk/forestillinger/enhver/index.html

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *