Anmeldelse: Folmer går i biffen, Madam Mangor Teater

Anmeldelse: Folmer går i biffen, Madam Mangor Teater

Af Carina Blangsbøll

 

Forestillingen er for alle, der gerne vil se noget nyt!

 

Vi starter på premiereaftenen i 1923 i Fredensborgs nybyggede biografteater. Filmen knækker og derfor bliver det, vi som publikum ser på scenen, en god blanding af skuespil, stumfilm, gamle filmklip, sange og en hel masse kostumer, der er behjælpelige, når de medvirkende bogstavelig talt hopper ud og ind af filmens verden.

 

11084212_910627369002012_3587201374221952322_o
Foto: Madam Mangor Teater

 

Tom McEwan står i front som Folmer og leverer en hel del fjollerier, uhyggelige udtryk og en fantastisk mimik, samtidig med, at der både bliver spillet på trommer, slips og gamle filmruller. Der er også potentiale i forestillingens ungdom bl.a. med Martin Ingleby som underkontrolløren og Ida Lund som inspektørens datter; sammen er de helten og heltinden, når stumfilmen skal reddes, og Ida ender da også i den flotte filmkjole, som alle 20’er piger drømmer om.

 

Første del af forestillingen er holdt i 20’er-stil med charlestonpiger, dans på klaveret, stumfilmsklip og naturligvis sukken over tidens største stjerner, specielt blandt pigerne, store som små, går de og drømmer om filmens mandlige hovedrolle, mens de ellers opnåelige mænd render rundt i baggrunden med midterskilning, fedtet hår og lange underbukser.

 

Personligt foretrak jeg den første (og største) del af forestillingen, da jeg har svært ved at forene mit 1920’er syn med glimt af Poul Reichardt og Marilyn Monroe samt diverse musik fra Dean Martin, Henry Mancini og Sweet Charity, som ellers indtræffer i forestillingens anden del. Emner jeg sætter stor pris på, men som historisk, bestemt ikke har noget at gøre i 1920’erne. Selv Star Wars var repræsenteret på det hvide ”lærred”, og ja – det gav da også nogle grin i salen.

 

IMG_4917
Foto: Carina Blangsbøll

 

Heldigvis var det langt fra en historisk filmstumps kavalkade det hele, og de fleste sange bliver også fremført helt skønt af de engagerede medvirkende. Oven i det får vi charlestondans fra flotte dansepiger, både de mandlige og kvindelige, samt en god omgang step fra Martin Ingleby og Clara Faust Spies. Samtidig har vi Lars Fjeldmose ved klaveret under hele forestillingen og så er det sådan set lige meget, om vi hører ”Ain’t She Sweet”, ”Big Spender” eller nervepirrende stumfilmsmusik, så længe det bliver fremført så eminent.

 

Forestillingen bliver lidt langt hen mod slutningen, og vi kommer op på 2 timer og 45 min inkl. 30 minutters pause. Måske vi kunne have undværet et par scener…

 

Det betyder dog alt i alt, at du får en hel del nyt for pengene, og det kan ses, at de medvirkende går op i det med liv og sjæl. Der er indstuderet grundigt med hvinen, hoppen, snublen og kostumetiming, og det gør, at det fungerer rigtig godt, når filmens og ”virkelighedens” verden smelter sammen ud gennem lærred i den gamle biograf. Så jeg vil bestemt anbefale dig en anderledes tur i teatret – nemlig at du går med Folmer i biffen!

 

 

 

Madam Mangor Teater

Forestillingen spiller i Fredensborg Gamle Bio, Jernbanegade 4, 3480 Fredensborg

 

Spiller indtil 5. september 2015

 

Spilledato: 13. august 2015

Fotos: Carina Blangsbøll og Madam Mangor Teater

 

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side:

www.madammangor.dk

 

 

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *