Anmeldelse: Forført, Teatergrad og Danskdansk

Anmeldelse: Forført, Teatergrad og Danskdansk

Af Amalie Sloth de Fine Licht

 

Bliv ren udenpå og få urene tanker indeni, når ’Forført’ bader dig i erotiske tekster og vækker dine sanser. Danskdansk indtager Københavns kurbade og inviterer dig indenfor.

 

Teatergrad står for anderledes teateroplevelser, hvor publikum tages ud af tilskuersæderne og ud i byrummet. Her skabes der relevant teater som henvender sig direkte til danskeren ofte ved at inkludere publikum i scenekunsten. Teatergruppen Danskdansk har således lavet en forførende forestilling, som hjælper danskeren tilbage i sin krop og sine sanser. Forestillingen ’Forført’ iscenesættes i 3 kurbade beliggende i København, hvor publikum bydes indenfor i varmen og iklædes badetøj.

 

Jeg cyklede forventningsfyldt ud til Sofiebadet på Christianshavn, hvor myntete og en dejlig afslappet stemning mødte mig. Jeg har aldrig besøgt Danmarks ældste badeanstalt før, og jeg blev meget betaget af stedets smukke indretning og sanselighed. Allerede i omklædningsrummet blev vi mødt af oplæsning fra erotisk litteratur, starten på over to timers sanseoplevelser, hvor Danskdansk badede mig og resten af publikum i erotiske verdenslitteratur.

 

Efter at have iført os badetøj, skyllede vi os under badets varme brusere, og blev derefter ført fra rum til rum, hvor der enten blev læst op, sunget eller opført små performances. I de fleste rum var publikum i fokus, og hele tiden var det sansningen og velværet, der var i centrum.

 

Jeg skriver ofte, at en forestilling er sanselig, eller har sanselige elementer, men i dette tilfælde er det hele forestillingens præmis. Alle de kendte virkemidler blev taget i brug, hvilket lidt havde noget tjekliste-agtigt over sig. Fjeren for din følelsessans, tjek, vindruerne for din smagssans, tjek, citronmelisse for din lugtesans, tjek, skønsang for din høresans og Sofiebadet – de smukke visuelle rammer, tjek.

 

 

Rigtig godt fungerede det til gengæld, når fortælling og virkelighed flød sammen, som da vores kroppe blev bemalet, imens kvinden i den fortælling, vi fik fortalt, selv blev malet med røde og grønne farver. Det var også under denne seance, at de erotiske ord fik tiden og roen til virkelig at gøre et indtryk. Mange af de andre indslag druknede for mig i larmen fra snakkende publikummer og andre lydindtryk.

 

Forført_danskdansk_PerMortenAbrahamsen_10

 

’Forført’ var et sansebombardement af indtryk, som nogle gange var svært at navigere i. For mig var det svært at omstille mig, når der bestandigt blev skiftet fra snak og hverdagsstemning til ceremoniel oplæsning og følelsesbetonede indslag. Der var ligesom ikke rigtig flow imellem indslagene, og meget tid gik på, at publikum blev placeret, hvor de skulle, og blev stille og koncentreret. Ufatteligt irriterende, klirrende skabsnøgler fastbundet om publikums ankler, forstyrrede derudover lydbilledet, og så frøs jeg og min ledsager så utroligt meget. Disse, måske småting, påvirkede desværre meget min oplevelse, som jeg forestiller mig ville have været betragtelig anderledes i varmere og stille omgivelser.

 

Danskdansk formåede at gøre mig tryg. Den ellers lidt grænseoverskridende tanke om, at gå i bad med fremmede mennesker, viste sig at være en helt naturligt og afslappet oplevelse. Selvom jeg frøs en del, og mange af de erotiske tekster ikke helt nåede mig igennem et hav af andre indtryk, så var ’Forført’ en anderledes forestilling, rig på oplevelser og sanseindtryk. Jeg kan derfor klart anbefale folk at gå ind og forkæle sig selv og blive ’Forført’. (Tag bare et ekstra stort og varmt håndklæde med).

 

 

 

Teatergrad og Danskdansk

Denne aften: Sofiebadet, Sofiegade 15, 1418 København

 

Spilletider:

4.-6. februar kl. 20 Sjællandsgade Bad

8.-11. februar kl. 20 Sofiebadet på Christianshavn

12.-13. & 15.-16. februar kl. 20 Hammam & Spa Copenhagen, Kbh NV

 

Spilledato: 8. februar 2016

Foto: Per Morten Abrahamsen

 

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://www.teatergrad.dk/?projects=forfoert-erotiske-fortaellinger-i-et-kurbad-4-16-februar-2016

 

 

 

Følg os på Facebook:

https://www.facebook.com/ungtteaterblod

 

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *