Anmeldelse: Ganløse Revyen 2022, Ganløse Kro

Anmeldelse: Ganløse Revyen 2022, Ganløse Kro

Af Christian Skovgaard Hansen

Lidt ude på landet i Nordsjælland ligger den lille landsby Ganløse, hvor man på byens kro kan opleve en af landets hyggeligste krorevyer. Ganløse Revyen 2022 byder på en aldeles glimrende tre retters menu, som man sagtens kan blive mæt af, og en hyggelig og ikke mindst hamrende morsom revy.

Årets hold består af Sara Gadborg, Anne Karin Broberg Martin Knudsen og Michael Hasselflug, der alle leverer solide præstationer hele aftenen. De giver veloplagte portrætter af alle revyens sjove og ikke mindst skæve og gakkede karakterer. Timiningen sidder lige i skabet, og det hele leveres med den rette charme i Michel Castenholts iscensættelse.

Teksterne i årets revy er generelt velskrevne, om end de dog for de flestes vedkommende også er i den lettere end, så man bestemt morer sig, men det dybere spadestik får vi ikke. Det giver en let og perlende revy, hvor det er humoren, der er i højsædet. Det gør også, at man tilgiver, at teksterne er af lidt svingende karakter, og at ikke mange af dem rummer noget, som sætter sig i os i længere tid.

Der er dog enkelte undtagelser. I nummeret ”DR’s Pigekor” af Dorte Munksgaard sættes dirigentens mange og stigende krænkelser overfor korets piger på den danske sangskats melodier godt sunget af Sara Gadborg og Anne Karin Broberg. Sangene bliver mere og mere vovede, og dirigentens ageren og samfundets (manglende) ageren spiddes grumt! I Carl-Erik Sørensens nummer ”Min aupair” er Anne Karin Broberg en bidsk og hård overklassefrue, som her herligt skamløst måske nok udnytter sin aupair vel meget… ”Tal ordentligt” af Mikkel Reenberg minder os også om, at vi skal tale ordentligt til hinanden, da ord i sig selv ikke kan slå ihjel, men følgehandlingerne er ikke altid gode.

Også MitID, mødet med det offentlige, vores udlændingepolitik, Herlufsholm og det sidste års tid i det hjemlige politiske system får en kort kommentar. Krigen i Ukraine fylder ikke meget, men det får alligevel en kommentar i nummeret ”Putin er en bitch” om de to russiske overklassedamer, som nu må sætte levestandarden ned på grund af restriktioner.

Michael Hasselflug og Anne Karin Broberg udgør en forrygende duo både som antikvitetshandlerparret som på  grund af de svære tider i branchen nu slår sig på en noget anderledes branche, og som det uenige og ikke altid alt for kløgtige par, som interviewes til TV.

Anne Karin Broberg er også herlig som Jytte Nielsen, der er Kandis-fan, og som derfor skriver til Johnny Hansen – spørgsmålet er bare, om det så er den korrekte Johnny Hansen, som hun skriver til! Sara Gadborg viser os, at hun også kan spille på selvscanner i supermarkedet – men man skal i den forbindelse måske liiige tænke på den samlede pris. Hele ensemblet er morsomme i Lukas Birchs nummer ”OMDH”, hvor forkortelsen dækker over ”Os Med Dårlig Hukommelse” – om end nummeret bliver lidt for langt.

Den unge Lukas Birch har skrevet en del numre til årets revy, og de fungerer grundlæggende godt, og de passer glimrende ind i den hyggelige krorevy. Han har skrevet solonummeret ”Ikke noget solonummer til mig” til Martin Knudsen, som måske alligevel får et solonummer… Birch er også mester for den ”Første gang”, hvor Sara Gadborg viser os, at hun jodler, så alpernes jodlere ville blive misundelige!

Holdet synger godt, og de akkompagneres fornemt af Christian Dahlberg og hans musiker Josef Aarskov. Det topper til slut i afslutningsnummeret, hvor vi får en hyldest til Keld Heick og hans mange musikalske bidrag, som har lydt over hele landet fra ” Ganløse, Vanløse, Bovlunde, Skovlunde…”.

Smut afsted til Ganløse! Når du går fra revyen, er du både dejligt mæt i maven, men også i hovedet, hvor lattermusklerne kommer på overarbejde.

Ganløse Revyen

Ganløse Kro, Bygaden 30, 3660 Stenløse

Spilleperiode: 12. juni-26. august 2022

Set den 12. juni 2022

Foto: Ganløse Revyen

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

Medvirkende: Medvirkende: Anne Karin Broberg, Sara Gadborg, Martin Knudsen og Michael Hasselflug

Kapelmester: Christian Dahlberg

 Musiker: Josef Aarskov

Tekst og musik af Leif Maibom, Christian Dahlberg, Jantzen & Aagaard, Lukas Birch, Thomas Pakula, Lars Bisgaard og Rasmus Søndergaard, Michel Castenholt, Frankie Ifield, Dorte Munksgaard, Ulla Jessen, Sune Gylling Æbelø, Irving Berlin, Anne Karin Broberg, Mikkel Reenberg, Jan Svarrer/Søren Anker Madsen, Carl-Erik Sørensen, James Price, Anders Aamand Anderskov, Gershon Kingsley, Keld Heick m.fl.

Instruktion: Michel Castenholt

Scenografi: Martin Knudsen og Michel Castenholt

Koreografi: Steffen Hulehøj Frederiksen

Kostumer: Martin Knudsen, Michel Castenholt og Anette Oxenbøll

Varighed: Ca. 2 timer inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *