Anmeldelse: Gold Diggers under the Sun, Dansehallerne (Camilla Stage)

Anmeldelse: Gold Diggers under the Sun, Dansehallerne (Camilla Stage)

Af Jacob Riegels

 

Det var efterhånden længe siden, at jeg sidst havde set en rigtig danseforestilling, så jeg tænkte det kunne være spændende at give det et forsøg igen. Det viste sig at være en god idé, for ’Gold Diggers under the Sun’ formåede på blot 70 minutter at oplyse mig om dansens sprogbrug, alt imens den bibeholder rigtig fede sekvenser af ren underholdning.

Det skrevne program hjalp rigtig godt til min oplevelse af stykket. Særligt linjerne om indre og ydre rigdom og forsøget på ”at heale det moderne menneske” gav god rod til refleksion over de mere abstrakte scener.

_y5c0053-1600x1200

Stykkets titel er også passende valgt og godt brugt i stykket. Den brede vifte af etniciteter blandt danserne samler os som mennesker, og de flotte gyldne klæder kan i tanken både tolkes til grådighed og materialisme, og måske endda til jagten på livets højere mening.

Forestillingen mestrer variation. Hver overgang skaber kontrast på mange planer, vigtigst dog i følelse og intensitet. Derudover veksles der særlig markant mellem det mystiske og symbolladede samt det livlige og imponerende, hvor rytmisk talent virkelig får lov at skinne igennem. Det er blandt andet den store variation, der gør forestillingen oplagt til et indblik i dansens arsenal.

_y5c9711-1600x1200

Udover at opbygningen er super god, er temaet glimrende valgt til en efterårsforestilling hvor man mangler lidt sol og varme.

Lidt kritik har jeg dog også. Ret konkret savnede jeg efter de mest intensive scener mere rum til efterklang, så man i tankerne ikke tygger på den forrige sekvens, alt imens den nye er i fuld gang. Tempoet er højt, og der er masser, der skal fortælles, men jeg bliver hurtigt mæt og håber snart de runder af, så jeg ikke mister overblikket.

Alt i alt er ”Gold Diggers under the Sun” en super flot og velproduceret forestilling. Jeg er særligt taknemlig for at få udvidet min horisont i forhold til dans, og jeg vil anbefale den til alle, der er åbne for ikke at få en fuldstændig afklaret historie, og som godt kan lide at gruble over den til tider flertydige symbolik.

 

 

 

Camilla Stage

Dansehallerne, Pasteursvej 20, København V

Spilleperiode: 9.-20. november 2016

Set den: 10. november 2016

 Fotos: Thomas Petri

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://www.dansehallerne.dk/forestilling/golddiggers/

 

 

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *