Anmeldelse: Grease, Vilhelmsborg Festspil

Anmeldelse: Grease, Vilhelmsborg Festspil

Af Lise Barslev

 

Højt hår, høj humor og høj energi var, hvad der foregik på scenen, under premiereforestillingen på Grease ved årets Vilhelmsborgs Festspil. Siden 1991 har Vilhelmsborgs Festspil hvert år spillet musical.

Formand Lisbet Lautrup Knudsen og Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard, byder publikum velkommen på den lune sommeraften. Jacob Bundsgaard holder en lille kort tale, selvfølgelig iført læderjakke som en ægte T-bird-dreng, om traditioner og om hvordan filmen og historien, er et historisk tilbage blik til en tid, hvor livet var meget mere enkelt.

Grease-VBF-BB4052D7FE3B471DADEF494A43AF8643

 

I år et det faktisk 40 år siden, at kultfilmen ”Grease” med Olivia Newton-John og John Travolta i titelrollerne som Sandy og Danny, fik premiere nemlig i 1978. Vilhelmsborg Festspil har valgt, at læne sig mere op ad Broadway-versionen fra 1971, som er lidt anderledes.

En af de store forskelle fra Broadway til filmen er, at der er nogle sange som ikke er med i filmen, blandt andet sangen ”Freddy, my love”, på dansk ”Freddy, min skat”. Sangen er sunget af Marty og ”The Pink Ladies” om Martys forelskelse i en marinesoldat. Jeg synes at denne version af historien, har lidt mere fokus på de forskellige karakterer, særligt ”The Pink Ladies” og ”The T-birds” idet, at der er nogle sange og øjeblikke, hvor der mere fokus på dem end Danny og Sandy, og det kunne jeg ret godt lide.

Det fungerer rigtig godt, og det kommer heller ikke alt for langt væk fra filmklassikkernen. Hvis man havde forventet filmklassikeren med Newton-John og Travolta, så ville man ikke blive decideret skuffet, men Vilhelmsborg Festspil har lavet deres version, som man sagtens kan holde af. Newton-John og Travolta er jo ikoner, men Vilhelmsborg Festspil har lavet en fed version af karakterene, og de gør det så godt, at man ikke føler sig snydt af ”Grease”-oplevelsen.

Grease-VBF-8F8FEEED71814BA2BA2CA0F565A2C3C2

Når man tager ud og ser en forestilling, så er det ikke kun sang, musik og skuespil, som skal være godt, det er også omgivelserne, og det har Vilhelmsborg Festspil tænkt over. De klassiske røde High School-skabe var ikke til at tage fejl af, og det gav lige med det samme dén følelse af Grease. Overraskelsen kom så gennem hele forestillingen, da scenografien blev brugt på mange kreative måder. Ud fra væggen var der pludselig en trappe, eller så kunne skabene skubbes op som en garageport. Det fungerede rigtig godt, og det gav et godt flow, og der var ikke pludselige stop i forestillingen. Scenograf Kirstine Pedersen har i hvert fald gjort et godt stykke arbejde i at lave de perfekte rammer til historien.

Der var mange stjerner i forestillingen, som skinnede igennem, men der var dog nogen som jeg lagde specielt mærke til. En af dem var hovedrollen Danny, spillet af Jonas Østergaard Petersen. Han formåede at vise en lidt anden version af Danny, som var lidt mere kikset, og det fungerede bare rigtig godt. Hans underspillede kiksethed var så overdreven, at det var genialt.

Grease-VBF-C1D698F761964C429161821E88954414

En anden, som virkelig formåede at fange publikum, var Signe Birk Backs, som spillede rollen som Rizzo. Og det gjorde hun bare rigtig godt. Hun havde publikums opmærksomhed, når hun ville have den og hendes divaopførsel var virkelig underholdende.

Grease-VBF-C7A403352992460399CCCBEE3A71F903

En sidste som jeg lagde mærke til, var den søde og totalt kiksede Eugen Florczyk, spillet af Jacob Sørensen. Jeg havde næsten helt ondt af ham, fordi han blev mobbet så meget, men han er en sød og kærlig karakter.

Vilhelmsborg Festspil er jo amatørteater med medvirkende, som har masser af ildsjæl og kærlighed til det. Derfor kan man jo heller ikke forvente, at de kan fungere som et professionelt teater, men de gjorde det godt af at være et amatørteater. Der var nogle små skønhedsfejl hist og her, men det er jo det fede ved teater. Det er live, og nogle gange så går tingene altså galt.

Alt i alt var det en hyggelig aften i det grønne ved Vilhelmsborg Festspil. En aften med velkendte toner og en hyggelig stemning.

 

Vilhelmsborg Festspil

Haven ved Godset Vilhelmsborg, Vilhelmsborg Allé 1, 8320 Mårslet

Spilleperiode: 31. juli-18. august 2018 

Set den 31. juli 2018 

Foto: Jens Hartmann Schmidt

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://vbf.dk/

Medvirkende: Amanda Svejstrup Brarup, Anja Falk, Anne-Sofie Horst Pedersen, Aske Overgaard Hammar, Camillie Pedersen, Cecilie Bendix Helboe, Emma Præst, Erik Engedal Christensen, Frederik Løkkegaard, Freja Nørgaard Jensen, Jacob Sørensen, Jakob Rønnow Sand, Jonas Østergaard Petersen, Josefine Marie Lomborg, Kathrine Lemmeke Madsen, Katrine Høholt Kaspersen, Katrine Jensen, Lasse Stig Nielsen, Laurits Mathiesen, Laura Bilgrau, Lise-Lotte Madsen, Lærke Sofie Glerup, Mette Mathiasen, Nadia Fogh Lauridsen, Nanna Solberg Stormfeldt, Rikke Høy Sandholm Jørgensen, Signe Birk Backs, Stine Klingsten Sørensen, Søren Svejstrup Brarup, Thore Sønderskov Nielsen og Tina Knutzen.

Arrangør: Vilhelmsborg Festspil

Instruktør: Dorthe Hansen-Carlsen

Koreograf: Philippa Lund Frederiksen

Sangindstudering: Thomas Christiansen

Kapelmester: Kasper Skytte

Varighed: Ca. 2 timer og 10 min inklusiv pause

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *