Anmeldelse: Koldinghus live, Koldinghus (Dronning Dorothea Teatret)

Anmeldelse: Koldinghus live, Koldinghus (Dronning Dorothea Teatret)

Af Lise Barslev

 

Trods regn og blæst, blev festen alligevel fantastisk. En ordentlig omgang vand kunne ikke stoppe Koldinghus live fra at være et brag af en premiereforestilling.

Forestillingen har det historiske i centrum, med creme de la creme af musical numre bygget op om. Historien bliver levende til tonerne fra det bedste fra Broadway. Koldinghus fylder 750 år og selvfølgelig skal det fejres. Hele forestillingen er en blanding af show og koncert, og der tages udgangspunkt i en række historiske højdepunkter og mennesker, der havde tilknytning til byen og slottet. Historien om Kolding by og især om Koldinghus er bestemt ikke kedelig, men tværtimod fyldt med drama, kærlighed og intriger.

Instruktør Lasse Winkler giver her sit bud på top 25 musicalnumre fra over 30 musicals. Med blandt andet numre som ”Det er ganske vidst”, ”Tomorrow”, ”Maria” og ”Elephant love medley” og mange flere. Et perfekt mix til den yderst spændene historie.

Koldinghus-9F42BE9E3BC34A1CA093F0C1815D7657

Ikke nok med at byen har jubilæum, så har Koldinghus live også en anden jubilar, nemlig manden med den store stemme, Stig Rossen, som i år har 30 års jubilæum som sanger og skuespiller. Yderligere kan Stig Rossen glæde sig over, at i år er det 40 år siden, at han var med på Koldinghus festspil første gang. Disse festligheder danner de perfekte rammer om denne forestilling. Man kan også glæde sig til at se Stig Rossen i en duet af ”The time of my life”, hvor han på bedste vis gi’r den som Patrick Swayze.

Koldinghus-AF13E05DF0AD4BFEAB5C5DAB1C89E8A4Anders Holst er konferencier, han tager publikum i hånden og med ud på en rejse 750 år tilbage i tiden. Til en middelaldertid hvor fattigdom, pest og kærlighed fyldte gadebilledet. Let og elegant glider Anders Holst ind og ud af scenen, mens han navigerer publikum gennem begivenhederne. Med et smil på læben og de kække ord ”Stig, du er død! Ud af scenen” har han publikum i sin hule hånd.

I konferencierens trygge hænder, udspiller den spændende historie sig på scenen. Ud fra højtalerne kommer der en kæmpe bølge af lyd, et 20 mands orkester bakker alle de dygtige solister, dansere og kor op. Alle har nemlig en rolle og alle er med.

Koldinghus-89FADE9F80374265BD17CB6D72CD2E3C

Det kan godt være, at Stig Rossen er stjernen, men i denne forestilling skinner alle lige meget igennem. Det er en fælles indsats og alle bærer deres læs. Dette gør også, at forestillingen kommer op på et helt andet niveau, fordi publikum og jeg kan mærke, at samarbejdet er tæt og yderst velfungerende. Selvom scenen var plaskvåd, kørte det hele som smurt, og selvom regnen var træls for både publikum og medvirkende, lagde man næsten ikke mærke til at det regnede, da forestillingen først var i gang. For til tonerne fra ”It’s another day of sun” fra den Oscar-nominerede filmmusical ”La la land”, så kan man ikke tænke på regn og gråvejr. Og ganske rigtigt så hørte regnen også op, og 2. akt af forestillingen kunne spilles i tørvejr.

Hele denne forestilling er fantastisk, og rammerne kunne ikke være bedre. I Koldinghus Slotsgård, hvor publikum simpelt hen er ”on location”, der hvor det hele skete. Da konferencieren fortæller om Dronning Dorotheas spøgelse, der våger over slottet, når mørket falder på, så var jeg i hvert fald ikke den eneste, som kiggede en ekstra gang op på slotsvinduerne.

Stig Rossen taler for sig selv, da han lever 100 % op til forventningerne med hans fantastiske og kraftfuld stemme. Så derfor har jeg valgt at fremhæve nogle af de andre fantastiske medvirkende i forestillingen. Hvis jeg skulle vise jer hvor fantastiske alle disse ildsjæle for teater er, så ville anmeldelsen blive alt for lang. En af dem som virkelig formåede at stjæle spotlightet, var Simon Schulz som under hans performance med ”Jeg bli’r meget snart majestæt” fik charmeret hele publikum med hans blændende smil, hans lethed på scenen og hans fantastiske stemme.

Koldinghus-FCB2262A0E954E33B0E1FF1ADE9DE494

En anden vidunderlig stemme var Kenny Duerlund, som med sin stærke og maskuline stemme fangede publikum. En sidste virkelig sjov og dygtig skuespillerinde var Ida Arvad Schmidt som virkelig ejede scenen i hendes selvfede diva solo ”Divas Lament”, om hvor hendes store rolle blev af. Som sagt så er der mange andre, som er lige så fantastiske og de er alle kæmpe stjerner med masser af talent.

Alt i alt vil jeg 100% anbefale at tage et smut til Kolding, og se Koldinghus live for det kommer i ikke til at fortryde.

Hvis i elsker musical, godt kan lide historie eller bare gerne vil underholdes i et par timer, så tag til Koldinghus og få en fantastisk aften.

 

Dronning Dorothea Teatret

Koldinghus Slotsgård, Koldinghus 1, 6000 Kolding

Spilleperiode: 28. juli-17. august 2018

Set den 28. juli 2018

Foto: Thomas Sørensen/Peberman

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://dorothea.dk/

Medvirkende: Stig Rossen, Katrine Schmidt Nørgaard og Anders Holst

Solister/kor: Sofie Rødkjær Blendstrup, Tenna Enemark Hansen, Hans Bergur Nielsen, Kenny Duerlund, Ida Arvad Schmidt og Simon Schulz

Kor: Diana Bramsen, Lærke Ravn Nissen, Tine Skovby Christensen, Clara Helene Laryea, Melanie Holm Ranch Hansen, Laura Krogsgaard Schrøder, Thea Adolph Jensen og Laura Henriette Andersen Bager

Dansere: Anna Reintoft, Anna Byskov, Nanna Lundbæk Sørensen, Anne Sofie Skøtt, Kristine Malmquist, Simone Svane og Stefanie Parker

Instruktør, ide og iscenesættelse: Lasse Winkler

Konferencier: Anders Holst

Koreograf: Tine Wichman

Kor og vocal: Michael Kristensen

Scenografi: Bo og Signe Krat Fabiansson

Varighed: Ca. 2 timer og 45 minutter inklusiv pause

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:
@ungt_teaterblod

One thought on “Anmeldelse: Koldinghus live, Koldinghus (Dronning Dorothea Teatret)

  1. Kan ikke være mere enig. Dette var helt fantastisk og jeg blev fyldt med glæde over alle de smukke sange og ikke mindst skuespillerne som alle hver og en gjorde det så godt. Vil klart anbefale at tage et smut til koldning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *