Anmeldelse: Hair, Aalborg Teater

Anmeldelse: Hair, Aalborg Teater

Af Sofie Trige

 

Det er mandag aften på Aalborg Teater. Salen er fyldt. Publikum er klar. Musikken starter, og ud fra bagscenen kommer et syret, stenet, langhåret, røgfyldt, farverigt og vanvittigt kreativt udtryk. De medvirkende til ’Hair’ er på scenen, og nu starter en historie, der er kendetegnet af meget hår, kærlighed til alle, stoffer, politik, farvestrålende tøj og fri sex.

Vi befinder os i 1960’erne. Kort fortalt er ’Hair’ historien om en gruppe politisk aktive unge hippier, der starter med at leve sammen i et stort kollektiv, men indhentes af den ydre verden, hvor Vietnam-krigen raser.

Hair-10 [1600x1200]

 

Som det også flot beskrives i forestillingens program, er ’Hair’ bestemt aktuelt i dag. Hippierne i 1960’erne forholdt sig nemlig til problemer i samfundet, der desværre stadig er aktuelle. De demonstrerede bl.a. mod ødelæggelse af miljøet, undertrykkelse, racisme og fattigdom. De unge i 1960’erne var ikke negativt indstillede overfor drømmen om en bedre verden. De havde et håb, som de ikke tvivlede på – hvilket vi i dag kan lære meget af.

Stemningen i salen er fuld af musik. Hit på hit bliver sunget med den ene fede melodi efter den anden. Det er svært for publikum at sidde stille. Musikken sidder lige i skabet. Skuespillerne folder sig ud som stjerner med lækre og sikre sangpræstationer, hvor deres dans og performance også er fuldstændig overbevisende. Den ene solist efter den anden ejer scenen og viser et stort overskud. Resten af skuespillerne udgør imens et kor, hvor man bare tænker ”wauw” hver gang, at de kommer på.

Hair-18 [1600x1200]

Vigtigt for forestillingen er hår. Hår, hår, hår. Mange af skuespillerne bærer store parykker og farvefyldt tøj i ægte 60’er stil, der sætter en klar ramme for tiden. Med et stenet, farvefyldt, røgfyldt, syret, forvirrende og meget legende udtryk skildres de unges liv. De unges liv og handlingen for forestillingen består af musik, stoffer, sex, misforståelser, politik, kærlighed og forvirring over, hvad livet nu egentlig er for en størrelse. Forestillingen er spækket med effekter, der anvendes på den ene kreative måde efter den anden, hvor publikum bliver ved med at blive overrasket.

Hair-4 [1600x1200]

Musicalen ’Hair’ er en musical med stort ”M”. Især i første akt vælter det ud med det ene hit efter det andet, hvilket taler til den dedikerede musical-elsker. Forestillingen ’Hair’ varer to timer og 45 minutter inklusiv pause og er en forestilling uden vanvittig megen handling, hvilket især gør sig gældende for første akt. Her savner jeg mere spænding og mere handling.

Til gengæld er skuespillernes fysiske præstation til topkarakter, hvor man som publikum drages ind i et kreativt, legende og overraskende univers, der støtter hippiestemningen flot.

Forestillingen mandag d. 8. maj var udsolgt og sluttede med stående publikum. Dette er bestemt fortjent.

 

Aalborg Teater, Store Scene, Jernbanegade 11, 9000 Aalborg

Spilleperiode: 6. maj-10. juni 2017

Set den 8. maj 2017

Fotos: Allan Toft

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://aalborgteater.dk/event/hair/

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *