Anmeldelse: Han, hun, vov og igen!, Republique

Anmeldelse: Han, hun, vov og igen!, Republique

Af Christian Skovgaard Hansen

 

Op til jul tilbage i 2010 lavede Bodil Jørgensen og Jens Jacob Thychsen showet ’Han, hun, vov og pelsen’. Siden er der løbet meget vand gennem åen, og både Jørgensen og Tychsen har haft mange forskellige projekter, så det er første gang siden da, at vi ser dem på scenen sammen i et show. Deraf også ”igen’et” i årets titel.

Showet ’Han, hun, vov og igen!’ har undertitlen ”Et gakkelak comedy juleshow.” Forestillingen er ”gakkelak”, sort og til tider (lidt for) plat, men det er til gengæld begrænset, hvor meget jul der egentlig er i forestillingen. Både Bodil Jørgensen og Jens Jacob Tychsen kan levere en underholdende indsats både sammen og hver for sig, og det er langt hen ad vejen deres fortjeneste, at showet er sjovt.

Hanhunvovigen-IMG_3454-1 [1600x1200]

En lang række af forestillingens numre er også sjove. Jens Jacob Tychsen brillerer særligt i hans to længere enenumre. Han giver den som spritbilisten, som igen prøver at køre en julebrandert hjem – denne gang uden held… – og nummeret kører meget passende på melodien til ”Driving Home For Christmas”. Don’t drink and drive! Også hans hyldest til kvinden, sin elskede, der dog besidder en vis mandschauvinisme og ikke mindst besiddertrang, i hans liv fungerer rigtig godt med charme og en portion indhold. Bodil Jørgensen på ski får en fortælling om at stå på ski til at omhandle en lidt anden form for ”ski(d)ning”, hvis man tænker på det mere eller mindre stumme ”d”.

Efter pausen er det også ganske underholdende, hvor en sagesløs mand blandt publikum hives op på scenen, hvor han skal agere bugtalerdukke og give sin tilkomne nogle mere eller mindre frivillige komplimenter. Aftenen sluttes af nummer, hvor de skuespillere er et gammelt ægtepar, som kommenterer alle genudsendelserne og alt det andet ”låårt”, der sendes i fjernsynet. Det er lidt ligesom ”Badehotellet” som måske, måske ikke er noget møg, men som alle alligevel skal se. Selvironisk og ganske morsomt!

Hanhunvovigen-075A0050-1 [1600x1200]

Forestillingen ”afbrydes” også flere gange af små videosekvenser på de to storskærme i siderne. Mest interessant og sjovt er de tre indslag, hvor vi er dus med de kendte, hvor vi får spiddet vores ageren, når vi møder en kendt person. Hvad kan vi tillade os, og ikke mindst hvad vi ikke kan tillade os, sættes på spidsen. Opfører vi os virkelig sådan ude i den virkelige verden?

Flere af numrene har også aktuelle og mere alvorlige undertoner, som f.eks. nummeret, hvor de to skuespillere har en lang #MeToo-diskussion bag tæppet, hvor Bodil Jørgensen både beklager sig over at blive, men ikke mindst ikke at blive (be)rørt, og Jens Jacob Tychsens ”driving home”-nummer.

Men der er også visse numre, som falder igennem og ikke bringer latteren nær så meget frem, da de enten falder lidt ved siden af resten af showet, eller når det hele bliver kørt så langt ud, at det sjove for længst er passeret. Bodil Jørgensens nummer om Bodil Cath savner noget eftertænksomhed og indhold. Det tilbagevendende par Kirsten og René, som krænger deres inderste og ikke mindst intime detaljer, der ofte er lidt for meget under bæltestedet, ud til publikum er sjovt første gang, men desværre ikke på samme måde anden og tredje gang, hvor det bliver lidt for plat og ikke særligt raffineret. Materialet kunne her godt have brugt en yderligere gennemgang, så det havde stået mere skarpt.

Hanhunvovigen-075A0355-1 [1600x1200]

Scenograf og scenemester Rasmus Rahbek er sluppet lidt vel let henover det, og scenografien kunne generelt godt trænge til et lille pift. Hverken det store røde scenetæppe eller de få juletræer i scenehjørnerne giver ganske vist et lille hint af julestemning, men det er ikke sket på den mest charmerende måde.

Bodil Jørgensen siger i et nummer, at humor er en svær ting. Bestemt – og det er heller ikke i alle numrene, at humoren helt lykkedes. Men kan du se bort fra de pletvise ”udfald” og den mere eller mindre manglende jul, er ’Han, hun, vov og igen!’ et fint underholdende show.

 

Republique, Store Scene, Østerfælled Torv 37, 2100 Kbh. Ø

Spilleperiode: 1.-16. december 2017

Set den 1. december 2017

Foto: Per Morten Abrahamsen

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://republique.dk/dk/forestillinger/han-hun-vov-igen/

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:
@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *