Anmeldelse: Harmoniens Revyperler 2021, Restaurant Harmonien (Harmoniens Revyperler)

Anmeldelse: Harmoniens Revyperler 2021, Restaurant Harmonien (Harmoniens Revyperler)

Af Christian Skovgaard Hansen

Bedst som vi troede, at alle sommerrevyerne – herunder Rødvig Revyen – Revyperler – sidste år blev aflyst, satte Harmoniens deres egen ”Harmoniens Revyperler” op. Selvom Rødvig Revyen er vendt tilbage (nu med nyt spillested – læs anmeldelsen af denne revy andetsteds på siden), får vi også Harmoniens Revyperler 2021 på Harmonien i år.

Konceptet er stadig det samme. Man tager en række revynumre af varierende alder, men som stadig har visse kvaliteter, og opdaterer og/eller tilpasser dem nænsomt til nutiden. Ikke alle (revy)perlerne skinner lige meget. Enkelte numre er ikke helt veludførte eller velvalgte, men generelt er årets revyperler godt udvalgt af Max Hansen.

82-årige Lone Hertz er tilbage på scenen – og ikke kun af navn, men bestemt også af gavn. Nogen stor sangstemme har hun ikke, men det opvejes ligeligt af hendes indlevelse og fremtoning. Hun åbner aftenen med Børge Müllers gamle ”I aften” – med tilføjelsen om, at Corona er bandlyst i aften.

At hun også kan spille revy, viser hun også. Hun er fin som både hjerte-smiley, som den ældre kvinde, som måske faktisk har mere styr på lidt (kærligheds)liv end den yngre kvinde, og i Carl-Erik Sørensens nummer ”Ytr!”, om hvad man må og kan sige. Bedst er hun dog i nummeret ”Pige træd varsomt” (med tekst af Ludvig Brandstrup og musik af Kaj Normann Andersen), hvor hun med nænsomhed og ømhed leder os gennem livet.

Max Hansen er god i nummeret ”Moderat muslim”, som er en opdatering fra Cirkusrevyen af Osvald Helmuths gamle nummer ”Konen, kællingen og madammen”. Konen, kællingen og madammen er nu et udtryk for de kvaler det har for den muslimske mand, som nok er moderat, men som stadig har sit hyr med de mange koner. Han er også både morsom og nænsom som den ikke helt ædru mand, hvis kvaler kulminerer i Jørgen Rygs nummer ”Pyt”.

De to unge kræfter Charlotte Amalie Kehlet og Emil Birk Hartmann giver et fint ungdommeligt pift til forestillingen. Sammen med kapelmester Mathias Grove giver de en elegant og musikalsk lille hyldest til Bent Fabricius-Bjerre. Mathias Grove supplerer i øvrigt fornemt alle spillerne hele vejen igennem.

Emil Birk Hartmann har de bedste tekster til de unge kræfter at gøre godt med, og han er både god som både pingvinen, som har sine kvaler, da klimakrisen truer, og som stresset foredragsholder, som nok er formand for et udvalg, som skal forebygge stress, men som selv har en hel symptomer på sygdommen. Sidstnævnte nummer er dog lidt vel langt i spyttet, og vi har allerede fattet pointen tidligt i nummeret. Han viser også sine talenter i nummeret ”Er alle med?”, hvor vi kommer alle mulige og umulige publikumsgrupper til revyen rundt.

Lidt mindre har Charlotte Amalie Kehlet at gøre godt med. Men hun er stadig sjov i nummeret ”Dagens sang”, som egentlig ikke så meget handler om dagens sang, men mere om det udvalgte publikum, som kigger på hende. I hvert fald ifølge hende… Hun er også god som den ikke helt kvikke offentlige ansatte, hvis computer siger ”nej”, om end det måske nok er et smule karikeret billede af det offentlige system.

Årets Harmoniens Revyperler 2021 er derfor en charmerende revy med nærvær og nerve. Max Hansen har fået sammensat og assisteret af Donald Andersen instrueret en række numre, som overordnet fornemt leveres som perler på en snor. Læg hertil en god revyplatte inden forestillingen, og rammerne om en god aften er sat. Tag derfor roligt turen til det smukke Rødvig.

Harmoniens Revyperler

Restaurant Harmonien, Rødvig Hovedgade 2, 4673 Rødvig Stevns

Spilleperiode: 25. juni-31. juli 2021

Set den 25. juni 2021

Foto: Harmoniens Revyperler

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

www.revyperler.dk

Medvirkende: Lone Hertz, Max Hansen, Charlotte Amalie Kehlet og Emil Birk Hartmann

Kapelmester og musikalsk arrangement: Mathias Grove

Instruktør og kunstnerisk leder: Max Hansen

Koreografi: Revyholdet

Scenografi og scenekonstruktør: Morten Jørgensen

Lyddesign: Tim Andersen

Lysdesign: Joachim Bredahl Schnunck og René Theil Andersen

Tekst: Børge Müller, Rasmus Krogsgaard, Vase & Fuglsang, Peter Oliver Hansen, Henrik Lykkegaard, Carl-Erik Sørensen, Max Hansen, Søren Anker Madsen, Epe, Ditte Hansen, Jan Svarrer, Ludvig Brandstrup m.fl.

Musik: Mathias Grove, Karen Jønsson, James Price, Bent Fabricius-Bjerre, Aage Stentoft og Kai Normann Andersen

Arrangør: Harmoniens Revyperler

Varighed: Ca. 2 timer og 15 minutter inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *