Anmeldelse: Rødvig Revyen 2021, Konference & Hotel Klinten (Rødvig Revyen)

Anmeldelse: Rødvig Revyen 2021, Konference & Hotel Klinten (Rødvig Revyen)

Af Daniel Lassen 

Rødvig Revyen 2021 har været ramt af ene udfordring efter det anden. De har selv valgt at rykke spillested og starte forfra, og mindre end et døgn før premieren melder et af hovednavnene, Kristen Sigaard, sig syg. Heldigvis springer koreografen Fie Alberte Damgaard-Lauritsen fluks til, så premieren stadig kan afholdes. At selvsamme fru Sigaard så var til premieren, og endda gik på scenen, virker dog utroligt mærkeligt.  

Revyen plejer at tage gamle revyklassikere op og vække dem til live på scenen igen, men i år har de valgt at lave en helt ny revy, hvor størstedelen af teksterne er helt eller næsten nye. På papiret er det en ganske god ide, men desværre holder mange af tekster bare ikke helt vand, og de ellers mange gode ideer, der ligger i teksterne, går tabt. Revyen har Kirsten Sigaard indtil videre erstattet af Fie Alberte Damgaard-Lauritsen), Kim Brandt, Peter Andersen og Mette Ladekarl på plakaten. Mange af teksterne er skrevet af dem selv eller af deres instruktørduo Nicolaj Trap og Claus Reenberg, men heldigvis har en håndfuld andre forfattere også fået lov til at komme med deres bidrag.  

Kim Brandt, der har revyerfaring fra bl.a. Rottefælden i Svendborg og Ganløse Revyen, trækker de største stik hjem denne aften. Han er skøn, når han sammen med Fie giver det som et lidt for muntert dansktop par, eller som Blachman-type, der skal finde sangtalenter og så bagefter coacher dem, så de bliver totalt uforståelige.  

Peter Andersen, der er kendt for sin optræden som drag queen, imponerer især som dronning Margrethe i en sjov og finurlig tekst skrevet af Engholm & Stimose, hvor dronningen skal lave en video på sin YouTube-kanal. 

Mette Ladekarl, der fik sin revydebut i Menstrup Revyen sidste år, har desværre ikke det store at lege med i denne omgang. Hun synger godt, men hendes solonummer ”Stjal min tur til Harzen” bliver aldrig for alvor sjov og får ikke den store pointe i enden, som den ellers fortjener.  

Revyens sjoveste nummer bliver et genbrugsnummer fra Menstrup sidste år om et sølvbryllups-par, som vist ikke er helt enige om, hvor godt deres parforhold går. Dejligt leveret af de to herrer i revyen og skrevet af Simon Nøiers.  

Desværre er flere af teksterne alt for lange, og idéerne er set mange gange bare bedre før, bl.a. nummeret ”Varm luft” med et flyselskab der tager gebyr på alt. Det samme gør sig gældende for nummeret ”Nogle vise ord om vores jord”, hvor Mette Ladekarl, prøver at parodiere Greta Thunberg. Desværre bliver både teksten og parodien for meget og dermed ikke sjov.   

Musikken er i gode hænder hos kapelmester Mads Strandgaard. Sammen med sine to musikere sørger han for, at revyen i flere numre kommer op på et flot musikalsk niveau, bl.a. i første akts flotte afslutningsnummer ”Corona-the musical”.  

Sidst men ikke mindst skal Fie Alberte Damgaard-Lauritsen hyldes for på så kort tid at have formået at lære en række tekster udenad og bare springe ud i revygenren, hvilket bestemt ikke et let – og slet ikke på blot et døgn. 

Revyens instruktørduo Nicolaj Trap og Claus Reenberg har altså i denne revy formået at lave en revy med mange fine indslag, som rent tekstmæssigt desværre bliver for ujævn for mange steder. Revydirektør Jeanette Larsen, som i den grad har kæmpet for årets revy, har fået lavet en super hyggelig og tryg opsætning i et telt lige ved siden af Hotel Klinten i Rødvig, og det må man virkelig tage hatten af for. Man kan håbe og krydse fingre for, at revyen bliver lige så helstøbt som opsætningen, når Sigaard kommer på scenen.   

Rødvig Revyen og Østsjællands Kulturforsyning S/I 

Konference & Hotel Klinten, Søndervej 8, 4673 Rødvig Stevns  

Spilleperiode: 24. juni-31. juli 2021   

Set den 24. juni 2021 

Fotos: Rødvig Revyen   

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:  

http://www.revyperler.com/ 

Medvirkende: Mette Ladekarl, Peter Andersen, Kim Brandt og Kirsten Sigaard (indtil videre erstattet af Fie Alberte Damgaard-Lauritsen) 

Instruktør: Nicolaj Trap og Claus Reenberg    

Koreograf: Fie Alberte Damgaard-Lauritsen  

Kapelmester: Mads Strandgaard         

Tekst og musik af: Holdet, Mads Strandgaard, Andreas Hermansen, Leif Maibom, Søren Graversen, Claus Reenberg, Wendt, Tind og Engholm, Nicolaj Trap, Thomas Mørk, Tina Juhl, Peter Oliver Hansen, Engholm og Stimose, Mozart, Simon Nøiers, Gunnar Greertsen, Henrik Krogsgaard og Kim Brandt 

Varighed: Ca. 2 time og 10 minutter inkl. pause 

Følg os på Facebook: 
https://www.facebook.com/ungtteaterblod 
 
Følg os på Instagram: 
@ungt_teaterblod 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *