Anmeldelse: Historien om Huset der blev til en prik, Teatret Gruppe 38

Anmeldelse: Historien om Huset der blev til en prik, Teatret Gruppe 38

Af Trine Kinch

 

Historien om Huset der blev til en Prik er en varm, sanselig og visuelt eksperimenterende forestilling om vrede.

Forestillingen udgør anden del af en trilogi skabt i samarbejde mellem den franskfødte instruktør Cathrine Poher og Teatret Gruppe 38. Trilogien sætter fokus på de mest fundamentale følelser: Frygt, vrede og kærlighed. Den tidligere forestillingen Jeg er ikke bange for noget (2012) udgjorde trilogiens første del, men Historien om Huset der blev til en prik kan sagtens opleves uafhængig af denne.

I Historien om Huset der blev til en prik møder vi Solvej, lillebroderen og storebroren. De plukker jordbær og deler dem mellem sig. Ét til lillebroderen, ét til storebroderen og ét til Solvej. Og igen: Èt til lillebroderen, ét til storebroderen og ét til Solvej. Sådan fortsætter de, indtil der pludselig ikke er flere jordbær tilbage. Ét til lillebroderen, ét til storebroderen og ikke flere. Solvej føler sig snydt. Moren siger: ”Pyt”, og brødrene siger: ”Pyt”.

Ingen anderkender Solvejs følelser. Nu begynder en følelsen af vrede at vokse frem inde i hendes mave. En vrede, som vokser og bliver til et udyr. En vrede, som overmander hende fuldstændigt og får hende til at løbe væk, væk, væk. Hun løber og løber, og da hun endelig stopper op og vender sig rundt, er huset med brødrene og moren blevet til en lille prik. I forestillingen følger vi Solvejs vej ind i vreden og ud af den igen.

Historienomhusetderblevtilenprik-39178959974_71a651855b_o [1600x1200]

Når vi som publikum træder inde i salen på Teatret Gruppe 38, får vi fornemmelsen af at træde ind i et lille værksted. Her bliver der skabt historier. Vi møder skuespillerne Bodil Alling, Søren Søndberg og Søren la Cour. Bodil Alling er både historiens fortæller og hovedkarakteren Solvej. Hun har en ro og en indlevelse, som fænger os fra starten.

Søren Søndberg og Søren la Cour spiller både Solvejs brødre og er også visuelle formidlere af Solvejs indre følelsesliv. Ved hjælp af lyd, projektioner, lys og skyggerne fra alverdens dimser og dippedutter skaber de, på et lærred bag værkstedet, Solvejs indre rejse. De gør det live og legende, og det er vidunderligt at se, hvordan skuespillerne ved hjælp af små ændringer på scenen, skaber nye stemninger og følelser i rummet, som akkompagnement til den fortalte historie.

Forestillingen rammer en fin vekselvirkning mellem den meget konkrete historie og de mere abstrakte billeder. Publikum får selv lov til at digte med i kraft af billederne, som skabes, og de vækker en nysgerrighed hos publikum, som får lyst til at lege med.

Vigtigst er, at forestillingen behandler vreden med respekt. Vreden er på intet tidspunkt noget forkert eller uønsket. Vreden er en følelse, som kan opstå, og som kan ændre sig og blive til noget andet. Det er okay at være vred, og det er okay at give plads til de følelser som opstår inden i. Forestillingen hylder sanseligheden og det følsomme.

Historien om Huset der blev til en prik er for børn fra 8 år, men kan lige såvel nydes af voksne.

 

Teatret Gruppe 38, Mejlgade 55B, 8000 Aarhus C 

Spilleperiode: 23. februar-7. marts 2018

Set den 23 februar 2018

Plakatkunstner: Claus Helbo

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://www.gruppe38.dk/program/historien-om-huset/ 

Medvirkende: Bodil Alling, Søren Søndberg og Søren la Cour 

Instruktør: Cathrine Poher

Skabt af: Cathrine Poher, Bodil Alling, Søren Søndberg, Søren la Cour, Sara Topsøe-Jensen, Agnés Limbos, Philippe LeFebvre, Olivier Guillemain, Lars K. Olesen og Marie Netterstrøm

Varighed: 40 minutter

 

lg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

lg os på Instagram:
@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *