Anmeldelse: Hjertebank, Aarhus Teater (Aarhus Teater og Opgang2 Turnéteater)

Anmeldelse: Hjertebank, Aarhus Teater (Aarhus Teater og Opgang2 Turnéteater)

Af Anne Sophie Parsons

Ungdomsteatret Opgang2 er tilbage med en ny forestilling, der sætter skarpt på datinglivet som ung – og hvad der kan hænde af uventede udfald, når man er så uheldig, at tabe sin mobil ned i toilettet, lige efter det rigtige swipe… Med afvæbnede charme, går teaterstykket til emnet dating med smittende energi, mens vi hepper på den unge teenagers søgen efter kærlighed på internettet.

Med 4 EVER-trilogien har Opgang2 skabt ungdomsteater, der har fokuseret på alt fra barndomsvenskab med den første forestilling ”4EVER” til den lille families forfald i ”Rottweiler”. Sidste del i trilogien – forestillingen Hjertebank – følger publikum en ung mands snublende række af tanker, før han sætter ud på en bustur, for at mødes med et Tinder-match. På vej til deres første møde, taber han sin telefon i toilettet og mister dermed sin forbindelse til omverdenen, som efterlader ham helt på følelsesmæssig bar bund. Nu sidder han fanget med sine egne tanker, sin frygt og forestilling om alt det, der kan gå godt eller helt, helt galt.

Manuskript og iscenesættelse af Pia Marcussen behandler nuanceret Hjertebanks emne, med forståelse for de modstridende følelser, der kan opstå i længslen efter at blive anerkendt og begæret af et andet menneske, når de ungdommelige hormoner raser.

I vanlig stil med de foregående forestillinger, er det skuespiller Chadi Abdul-Karim og Nikolaj Rosengreen, sidstnævnte som tilfører forestillingen livemusik igennem en elguitar, der indtager scenen til virkningsfuld effekt igennem formatets genkendelighed. Abdul-Karim er en indlevende fortæller og portrætterer med humoristisk talent de forskellige karakterer, som den unge mand møder på sin vej – fra en nysgerrig pigegruppe til en parfume-duftende bodybuilder er det igennem replikker, at de diverse personager kommer til live. 

Forestillingen Hjertebank viser alle de forhåbninger og usikkerheden, som opstår før mødet med et date-match; Hvad siger man og hvordan præsenterer man bedst sig selv? Hvad nu, hvis man ikke er tiltrukket af hinanden? Eller man ødelægger alt, så snart man åbner sin mund? Hjertebank er et kærligt blik på de tvivl og identitetsspørgsmål, et ungt menneske sidder inde med i forhold til kærlighedslivet og dating-gamet, samt alle de ukendte spilleregler, som her skal navigeres i.

Forestillingen tager greb om spørgsmål, som presser sig på i teenageårene i form af spirende seksualitet, hvordan man kan miste sig selv i kærligheden, hvorledes man agerer som mand i nutidens samfundet og den digitale verdens muligheder. Mens at narrativet måske placerer sig mere forudsigeligt end noget andet, er det stadig en charmerende fortælling, der både burde appellere til det yngre, samt lidt ældre publikum i sin universelle appeal.

Et samarbejde mellem Aarhus Teater og Opgang2 Turnéteater

Aarhus Teater, Stiklingen, Teatergaden, 8000 Aarhus C

Spilleperiode: 10.-22. marts 2022

Set den 11. marts 2022

Fotos: Ditte Chemnitz

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://www.aarhusteater.dk/det-sker/forestillinger/aktuelt/opgang2/

Medvirkende: Chadi Abdul-Karim og Nikolaj Rosengreen

Manuskript og iscenesættelse: Pia Marcussen

Varighed: Ca. 55 minutter uden pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *