Anmeldelse: Hotel, Musicalteatret

Anmeldelse: Hotel, Musicalteatret

Af Eva Gudmand

 

En levende musical, hvor et mysterium skal opklares, og tilskueren først finder ud af det hele i sidste øjeblik – hvor en chorkerende hemmelighed bliver afsløret. Det er det, man møder, når man oplever Musicalteaterets forestilling ’Hotel’.

 

’Hotel’ lever op til alle musicalens elementer med gode sange, danse og skuespillere. Jeg sidder stadig og nynner med til ’Hotel’s mange fantastiske sange. Hvor man som tilskuer er så heldig, at kunne købe en CD med alle de gode sange.

 

Hotel-125

 

’Hotel’ er en spændende krimi, som udspiller sig på et hotel i 1950’erne. På hotellet bor flere personer med hver deres livshistorie, som tilskueren gennem stykket bliver præsenteret for. Mellem personfortællingerne gemmer hotellet på en stor hemmelighed, som den ny ankommende Adam forsøger at opklare, mens han leder efter sin lillesøster Ida.

 

Selvom de mange historier er spændende, bliver det også stykkets svaghed, da progressionen gennem stykket ofte bliver langsom og mystikken holdes hen for længe. Man kunne godt savne flere ledetråde til tilskueren, så man kunne leve sig mere ind i krimi-genren og føle, man selv var med til at opklare sagen. Specielt 1. akt blev lang, da man primært bliver præsenteret for det store persongalleri. De 40 skuespillere, sangere og dansere formår at rammesætte et overbevisende univers, men det også pga. de mange fremtrædende personer, at stykket bliver langt.

 

Hotel-165

 

Afslutningens uventede twist giver dog tilskueren en kæmpe aha-oplevelse og de mange små historier og informationer undervejs giver pludselig mening. Twistet er utrolig godt lavet og brugen af scenografien bliver brugt på imponerende vis. Dog minder denne afslutning utrolig meget om en Hollywood-film (som jeg ikke vil nævne navnet på, da det vil afsløre slutningen), hvilket jeg desværre finder en smule uoriginalt.

 

Jeg vil anbefale ’Hotel’ til alle, der elsker musical-genren og en god krimi. Sammenblandingen af krimi og musical giver utrolig god mening, og man sidder bogstaveligtalt måbende tilbage til sidst. Jeg er stadig imponeret over skuespillerenes overbevisende præstationer både inden for skuespil, sang og dans, og humoren i stykket giver et godt grin, alt imens mystikken holdes i live.

 

 

 

Musicalteateret

Folketeateret Store Turnéscene, Hvidkildevej 64, 2400 København NV

 

Spilleperiode: 31. marts–16. april 2016  

 

Set den 31. marts 2016

Fotograf: Ole Overgaard

 

Lyst til at købe billetter? Læs nærmere her:

http://www.musicalteatret.dk/billetter/

 

 

 

Følg os på Facebook:

https://www.facebook.com/ungtteaterblod

 

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *