Anmeldelse: Kerteminderevyen 2021: Ét skridt for langt, Tornøes Hotel (Kerteminde Revyen)

Anmeldelse: Kerteminderevyen 2021: Ét skridt for langt, Tornøes Hotel (Kerteminde Revyen)

Af Daniel Lassen 

Kerteminderevyen har de seneste 10 års tid været den revy i Danmark, der har skilt sig mest ud fra mængden på den måde, at den ikke ”bare” vil gå til grænsen. Den vil gå over grænsen – måske endda ud over alle grænser. Derfor er det heller ikke underligt, at den i år har fået titlen ”Ét skridt for langt”. 

I år er det de to herrer Kim Hammelsvag og Farshad Kholghi, der står som de genkendelige i revyen, hvorimod Christine Astrid og Lonnie Kjer for første gang står på scenen i Kerteminderevyen. For den sidstnævnte er det endda første gang, hun står på en revyscene. Imens har den alsidige Gordon Kennedy fået æren af at holde styr på løjerne som revyens instruktør.

Men går de så ét skridt for langt? Ja, det må siges. Revyen er ganske uden hæmninger, og tingene siges lige ud af posen. Det er jo altid forfriskende at høre meninger råt for usødet. Men desværre holder revyen ikke helt den gakkede form og den hårde tone hele revyen igennem, og det virker som om, at de taber tråden i, hvad idéen var med at sige tingene så ligefrem.  

Revyens bedste nummer finder vi ret hurtigt efter åbningen. Nummeret hedder ”Alt det der med rygeloven”, hvor to meget syge mennesker synger om, at de satme ikke stopper med at ryge. Nummeret bliver spillet fremragende, og sjældent har Lonnie Kjer og særligt Kim Hammelsvang set så sølle ud. Godt tænkt og skrevet af revyens nye kvinde, som i øvrigt har stået for flere af revyens gode tekster.  

Mange af revyens numre har fokus på udlændinge og sprogbarrierer, hvilket desværre bliver for meget. At Farshad Kholghi igennem revyen har fem lange numre som meget karikeret udlænding, er ærgerligt, da han spiller sjovest, når han bare er sig selv. Det får han desværre nærmest slet ikke lov til i denne revy. 

Christine Astrid har som altid en sprudlende spilleglæde, som i den grad smitter af på publikum. Hun er skøn, hvad enten hun gør det som kvinde, der over ”Den dag da Dorthe drak dus” synger om samtykkeloven, influencer, som måske ikke helt har så meget styr på det hele, som hun tror, eller som en Coronaramt kvinde, der virkelig har mærket på egen krop, hvordan kiloene har sat sig. I det sidstnævnte nummer får Kim Hammelsvag og Christine Astrid virkelig spillet et sødt par, hvis kærlighed sjældent er set, trods at nummeret bliver lidt for langt, må man give, at skuespillernes karakterearbejde sidder lige i skabet. Desuden er der ros til Lukas Birch, som har skrevet de to førstnævnte numre.

Peter Bom står atter engang for musikken, hvor han får holdet til at lyde fremragende, især i alle fællesnumrene. Skønt tænkt af ham at lade Lonnie synge ”Hallo Hallo” med en ny tekst af Gordon Kennedy om vores (fraværende!) kulturminister under Covid-19.  

Alt i alt er Kerteminderevyen 2021 en vanvittig gakket, musikalsk og politisk ukorrekt revy, der bestemt går over grænsen, som indimellem desværre også stikker lidt for meget af for dem. Ikke alle numre er lige gode, men der er kun få numre, som decideret stikker ud. Men med skuespillernes kæmpe spillegejst kan selv de knap så gode numre sagtens tolereres. Så hvis man godt kan lide vild humor, der på ingen måder kender grænser, vi man ung som gammel, helt sikkert elske Kerteminderevyen 2021.  

Kerteminderevyen 2021 

Tornøes Hotel, Strandgade 2, 5300 Kerteminde 

Spilleperiode: 30. maj-10. juli 2021 

Set den 30. maj 2021 

Fotos: Emil Andresen  

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:  

https://kerteminderevyen.dk/

Medvirkende: Christine Astrid, Lonnie Kjer, Kim Hammelsvang og Farshad Kholghi    

Instruktør: Gordon Kennedy  

Kapelmester: Peter Bom   

Produktionsleder: Lukas Birch 

Scenograf: Anders Vesterholm    

Kostumier: Vibeke Valeur  

Tekst og musik af: Farshad Kholghi, Lukas Birch, Peter bom, Kim Hammelsvang, Lonnie Kjer, Trine Juhl, Thomas Pakula, Leif Maibom, Pippi O’hara, Les Reed, Gordon Mills, Johan Strauss, Peter Oliver Hansen, Antoinio Carlos Jobim, Egil Harder, Gordon Kennedy, John Hatting og Torben Lendager  

Varighed: Ca. 2 time inkl. pause

Følg os på Facebook: 
https://www.facebook.com/ungtteaterblod 
 
Følg os på Instagram: 
@ungt_teaterblod 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *