Anmeldelse: Livet – hvor svært ka’ det være?, Teatret Svalegangen (Folketeatret og Aarhus Teater)

Anmeldelse: Livet – hvor svært ka’ det være?, Teatret Svalegangen (Folketeatret og Aarhus Teater)

Af Lise Barslev

 

Livet – hvor svært ka’ det være? Ja det er jo et rigtig godt spørgsmål. Der er sikkert mange, som ville ønske at de kunne gå tilbage i tiden for at genopleve minderne eller gøre noget om. Tiden går dog desværre kun fremad, og sket er sket, og det kan ikke laves om.

I Livet – hvor svært ka’ det være? følger vi de to livslange venner Tom og Alex igennem deres liv; dog så er der et lille twist, det hele er vendt på hovedet. Altså det vil sige, at vi først møder Tom og Alex i deres urner. Derefter ser deres liv udfolde sig eller er det folde sig sammen? For som forestillingen skrider frem bliver Alex og Tom yngre og yngre, indtil de møder hinanden som børn i slutningen eller begyndelsen.

Det hele virker umiddelbart meget forvirrende, men når man sidder i salen, giver det hele ret god mening. For stykket bliver faktisk bare spiller baglæns. Altså vi begynder med slutningen, døden, så er det triste overstået. Tom og Alex er gamle, og hukommelsen er ikke som den har været. Her kan man godt se, at det er to meget erfarne skuespillere, vi har med at gøre.

De to hovedroller, faktisk stykkets eneste roller, spilles af Henrik Lykkegaard og Niels Ellegaard. De to formår med meget få rekvisitter og kostumer at spille et helt liv på 75 minutter. De har en fantastisk kemi sammen, og de giver også plads til at vise karakterernes forskelligheder i Tom og Alex’ liv.

Det er også to herrer, som er kendt for at have humoren i orden, men kan man lave sjov med livets op- og nedture, uden at det bliver plat? Svaret er JA! For hele den måde stykket er sat op på gør, at publikum får en mere ”A-ha”-oplevelse end blot at få serveret en punchline. Det er netop denne metode som gør forestillingen helt speciel, for punchlinene og svaret kommer nemlig før joken og spørgsmålet.

Det er også Lykkegaard og Ellegaard, som har været med til at udforme manuskriptet; dog ikke alene, de har samarbejdet med en succesfuld duo, nemlig Vase og Fuglsang. René Vase og Jannik Fuglsang er kendt for deres morsomme og skarpe tekster til blandt andet Cirkusrevyen, så det er ikke fremmed for Lykkegaard og Ellegaard at arbejde sammen med Vase og Fuglsang, da de jo alle kender hinanden fra Cirkusrevyen.

Sammen er de dygtigt kvartet, som har skabt en gennemarbejdet og meget gennemtænkt forestilling, som sætter fokus på, at livet ikke er perfekt, og at sådan er det. Vi gør det så godt, som vi kan, mens vi er her på jorden, så det nytter ikke noget at være ærgerlig over fortidens fejltagelser, for det kan ikke laves om. Selvom det så kunne gøres om, ville det så være det rigtige og ville det overhovedet have en effekt på livet senere hen?

Alt i alt er Livet – hvor svært kan det være? en gennemtænkt forestilling, som sætter fokus på livet, venskab og de valg, som vi tager. For helt ærligt, hvor svært kan det være?

 

Folketeatret og Aarhus Teater

Teatret Slavegangen, Store Sal, Rosenkrantzgade 21, 8000 Århus C

Spillede den 30.-31. december 2018 på Folketeatret.

Herefter turné fra 3. januar til 18. marts 2019. Se turnéliste i link nedenfor.

Set den 3. januar 2019 i Århus

Fotos: Thomas Petri 

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://www.folketeatret.dk/shows/livet-hvor-svaert-ka-det-vaere-1/

Medvirkende: Niels Ellegaard og Henrik Lykkegaard

Tekst: Vase og Fuglsang, Niels Ellegaard og Henrik Lykkegaard

Instruktion: Vase og Fuglsang

Scenograf: Kirsten Brink

Varighed: Ca. 75 minutter uden pause

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *