Anmeldelse: Love me do, Café Liva

Anmeldelse: Love me do, Café Liva

Af Christian Skovgaard Hansen

De fleste kender The Beatles – uanset om det nu er ens foretrukne musiksmag eller ej. Deres storhedstid var tilbage i 1960’erne, og deres betydning for udviklingen af den moderne pop- og rockmusik er stor. Jacob Morild og Café Liva tager i deres cabaret Love me do godt 40 af gruppens sange under kærlig behandling. Det er måske nok musik fra en svunden tid – i hvert fald for det yngre publikum – men prøv at lægge mærke til sangenes tekster, som ofte rummer mere end som så.

Forestillingens helt store forcer ligger derfor dels i The Beatles’ tekster, og dels i de tre gennemmusikalske herrer i forestillingen. Holdet bag Love me do forsøger IKKE at kopiere The Beatles’ musik, så det ”bare” bliver en teaterkoncert. Og gudskelov for det! Her får vi sangene ansporet og ikke mindst afsporet i forskellige sammenhænge, hvor de tre medvirkende giver dem deres eget præg, men med god respekt for The Beatles’ oprindelige sange.

Sangene flettes ind i hinanden og sammensættes på nye måder. Sammensætningen viser, at sangene ofte rent faktisk kan og indeholder mere end blot at være gode popsange, og vi får nogle af sangene lidt uden for deres naturlige vinkel. Livet er ikke bare en leg – det er også svært til tider. Samtidig er det også dejligt, at man har valgt også at bruge nogle af de mindre kendte sange, så det hele ikke bare drukner i populærsange som ”Yellow Submarine”, ” A Hard Day’s Night”, ”Let it be” osv.

De tre medvirkende Jacob Morild, Morten Wedendahl og Mikkel Tiedt er endvidere gennemmusikalske, og både musik og sange sidder lige i skabet. Deres musikalitet og samspil er fantastisk, og det virker til, at de har en fest sammen på scenen. Det ser legende let ud, selvom det alligevel kræver sit at spille og – næsten – være The Beatles.

Morild mestrer også ikke blot at have et gummiansigt, som kan tilpasses hver enkelt scene – han har også en ”gummi”stemme, som ændres og (til)passes perfekt, så parodien af hver enkelt ”Beatle” sidder lig i skabet. Wedendahl og Tiedt kan også begge meget mere end at spille på deres instrumenter – de er begge charmerende, og de har begge en ganske overbevisende vokal også.

Musikstykkerne bindes sammen af ”stemmen ovenfra” (Tom McEwan), som via citater fra de fire medlemmer af gruppen sætter scenen til de næste sange. Det binder cabareten rigtig fint sammen, så det ikke ”bare” er en opremsning af sange. Rekvisitterne er få, men nødvendige. Til gengæld fungerer de små, ofte komiske skuespil i og mellem sangene mindre godt, da nogen af dem bliver lidt kunstige, så de bryder med det fantastiske The Beatles-univers, som vi ellers er sat i.

Love me do er en hyggelig lille cabaret i bugen af Liva II i Nyhavn. Forestillingen gør en glad – og også et yngre publikum kan få en god introduktion til The Beatles’ fantastiske musik!

Café Liva, Liva 2, Nyhavn 26, 1051 København K

Spilleperiode: 4.-26. januar 2019

Set den 7. januar 2019

Foto: Bent Ryberg og Brita Fogsgaard

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://www.cafeliva.dk/content/love-me-do-0

Medvirkende: Jacob Morild, Morten Wedendahl og Mikkel Tiedt

Dramatiker, forfatter: Jacob Morild på baggrund af The Beatles’ musik

Komponist: The Beatles

Scenografi: Nils Krøyer

Lys- og lyddesigner: Nils Krøyer

Teknisk afvikling: Kenneth Kreutzfeldt

Varighed: Ca. 1 time og 45 minutter inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *