Anmeldelse: LOVE SONGS, Dansk Danseteater

Anmeldelse: LOVE SONGS, Dansk Danseteater

Af Amalie Sloth de Fine Licht

 

Få varmen og kom i godt selskab med 13 dygtige dansere, når jagten på kærligheden sætter ind. ’LOVE SONGS’ er en let tilgængelig, moderne danseforestilling om den smukke kærlighed.

 

Det er efterår, og kulden sniger sig ind under frakken og huden på os alle sammen. Heldigvis kan man gå ind og mærke varmen boble op i sit indre, når 13 uendeligt smukke og charmerende mennesker danser sig ind i hinandens og publikums hjerter i ’LOVE SONGS’.

 

 

Dansk Danseteater genopsætter succesen fra 2011 og sender ’LOVE SONGS’ på turné i Tyskland. Heldigvis er der mulighed for at se eller gense forestillingen på Baltoppen LIVE.

 

Nogle af danserne har været en del af kompagniet i mange år, mens andre lige er blevet en del af truppen. Alligevel ser kroppene på scenen ud til at have danset sammen i evigheder, og ikke et skridt bliver trådt forkert skønt mange løft og imponerende spring. Alle intriger, flirts og sensuelle berøringer ligger Caroline Henderson stemme til. I originalopsætningen er Caroline Henderson selv på scenen og synger live, men i denne opsætning må vi nøjes med at høre hendes sprøde stemme over højtalerne.

 

 

Mange har måske fået oplevelsen af, at moderne dans ofte er mørkt og dystert i sit udtryk, men med ’LOVE SONGS’ er der skabt en let tilgængelig danseforestilling, hvor alle kan være med.

 

Stemningen er indbegrebet af feel-good, og jeg og min ledsager gik fra forestillingen med en mmm-følelse i maven. Jeg forsvandt helt ind i den sjove, smukke og perfekte kærlighed, som forestillingen portrætterede. Det var først lidt efter, da jeg og min ledsager stod på perronen og ventede på s-toget, at det gik op for mig hvor unuanceret oplevelsen havde været. Hvor var det store skænderi, galskaben og hjertesorgen? En enkelt danser måtte danse med sig selv, men melankolien og vreden fik aldrig rigtig plads.

 

 

’LOVE SONGS’ sælger drømmen om den store kærlighed 100 %. Smilet var lige så stort på mig, som det var på danserne, og jeg nød det evige solskin. Nogle gange har man bare lyst til en lykkelig slutning, og det er også okay. Men vil man lære noget, og skal det røre én, så må man også vise den grimme bagside af kærligheden.

 

Mand møder kvinde på en bar og sød musik opstår. Ordene erstattes af bevægelser, og kroppe mødes i kærligheden dans. Giv dig selv en behagelig og skøn oplevelse, og gå ind og se ’LOVE SONGS’. Jeg kan især varmt anbefale alle, som er fremmede for moderne dans, at starte sit bekendtskab med denne forestilling.

 

 

 

Dansk Danseteater

Baltoppen LIVE, Baltorpvej 20, 2750 Ballerup

 

Genopsætning fra 2011

 

Spiller indtil 31. oktober 2015

 

Spilledato: 29. oktober 2015

Foto: Bjarke Ørsted

 

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side:

http://www.danskdanseteater.dk/forestillinger/love-songs-moderne-dans-p%C3%A5-baltoppen-live

 

 

 

Følg os på Facebook:

https://www.facebook.com/ungtteaterblod

 

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *