Anmeldelse: M.I.S. – Natten lang, Don Gnu

Anmeldelse: M.I.S. – Natten lang, Don Gnu

Af Amalie Sloth de Fine Licht

 

Det er de maskuline kvaliteter, der kommer i spil, når Don Gnu går på scenen for at finde og udforske mandens identitet. Dans, akrobatik og slapstickhumor i forening på Dansekapellet.

 

Vi møder tre forskellige mænd med sokker i sandalerne, vind i skægget og sprængtfyldt med testosteron. ’M.I.S. – Natten lang’ er én lang leg med mandens identitet. Rivalisering blusser op, dumdristighed får frit spil og de rå drifter får lov at komme til overfladen. De tre dansere udfører det ene stunt efter det andet, og lader slapstickhumoren få frit løb. Publikum bliver inddraget og forestillingen får nærmest cirkusagtig karakter, når akrobatiske dansetrin efterfølges af sjove klovneagtige sekvenser.

 

PlakatNõgen2

 

Under forestillingen agerede Alice Carreri og Rune Kaagaard DJ’s. Deres musik gav energi til forestillingen og understøttede på fineste vis den løsslupne stemning. Musikken skabte også sammenhæng imellem indklagende på scenen, da forestillingen havde en forholdsvis sekvenseret opbygning. Det var dog tydeligt, at forestillingen ikke havde til formål at fortælle en sammenhængende historie, men mere var en collage over mandens karakter og personlighed.

 

’M.I.S. – Natten lang’ er en super underholdende forestilling, som fik både min ledsager og jeg til at trække på smilebåndet flere gange. Om forestillingen er en nuanceret og dybdegående fremstilling af mandens identitet, vil jeg dog ikke mene. Der må være mere ved manden end slagsmål, lumre jokes og sokker i sandalerne…? Eller måske var det bare svært for mig at forstå alle forestillingen nuancer, fordi jeg, hånden på hjertet, ikke er en mand.

 

Trio

 

Forståeligt nok, var det svært for mig at identificerer mig med de tre mænd på scenen i deres mandehørm, og jeg må indrømme at jeg nok for det meste grinte af dem – og ikke med dem. På trods af en ikke så stærk udvikling eller anden form for dramaturgi i forestillingen, blev jeg dog super underholdt, og charmeret af de sjove typer på scenen og den gode musik.

 

’M.I.S. – Natten lang’ er en god forestilling for manden, der normalt ikke går i teatret eller ser dans. Don Gnu præsenterer både action, humor og fed musik, som fint spiller sammen og danner en underholdende og festlig oplevelse for alle, men som man nok må være mand for virkelig at kunne hengive sig til.

 

 

 

Gæstespil af Don Gnu

Dansekapellet, Bispebjerg Torv 1, 2400 København NV

 

Spiller: 3.-8. marts 2016

 

Spilledato: 3. marts 2016

Fotos: Christoffer Brekne

 

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://dansekapellet.kk.dk/event/mis-natten-lang

 

 

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *