Anmeldelse: QUIET, Livingstones Kabinet

Anmeldelse: QUIET, Livingstones Kabinet

Af Mathias Sauer

 

Informativt og højaktuelt teater, som egentlig er for alle, der tør give sig selv et øjebliks stilhed, til overvejelse og refleksion.

 

I ’QUIET – en musikperformance om støj og stilhed’ tager en musiker, to skuespillere og ni unge performere publikum med på en rejse, fuld af fine kompositioner og tekster, i vores hektiske og larmende vestlige samfund, som nok, af og til, kunne have brug for en pause til eftertænksomhed.

 

Som det åbenbart er tilfældet med flere af forestillingerne produceret af Livingstones Kabinet, så er denne også uden et egentligt plot eller lineær fortælling. Der er dog en rød tråd at følge gennem hele forestillingen.

 

Quiet_1_foto_BjarneStaehr

 

En af de ting, der gentager sig, er, at musikeren, Pete Livingstone, har en smule dialog kørende med lydteknikeren, Michael, som sidder tæt ved publikum. Jeg forstår intentionen med de små afbræk, fra den egentlige forestilling, men da Michael ikke rigtig ser ud til at reagere på, når der bliver talt til ham, så falder samtalen ret hurtigt til jorden.

 

Nogle af forestillingens højdepunkter er, når de to skuespillere, Johannes Lilleøre og Mads Riisom, har hver deres forskellige monologer. De behersker begge en sindssyg fed timing og humor. Teksterne, og deres mening er forholdsvis simple, men skuespillerne formår alligevel at tilføre dem en masse små nuancer og nogle dybere lag. De, til tider, socialt akavede, karakterer bliver virkelig interessante at se og høre på, og det er faktisk ret ærgerligt, at vi ikke når at lære dem endnu bedre at kende.

 

Quiet_3_foto_BjarneStaehr

 

Flere scener er bygget op om en vanvittig stram timing. Der er mange og lange passager, hvor spillerne har simultane bevægelser eller tale. Koreografier, som er blevet indstuderet grundigt og lært udenad. Det ser lækkert ud og giver en fantastisk fremdrift og melodi i mange af scenerne. Desværre nåede jeg at blive mættet af det, da det er et ofte brugt virkemiddel i forestillingen.

 

Der stilles et hav af vigtige spørgsmål i løbet af stykket. Og jeg skal da lige love for, at den får rundet nogle store emner og diskussioner. Det er langt fra de fleste af spørgsmålene, som egentlig bliver besvaret, men i dette tilfælde synes det ikke nødvendigt.

 

Quiet_4_foto_BjarneStaehr

 

Jeg var ikke efterladt med en følelse af magtesløshed, da jeg blev mindet om den industrielle verdens frembrusende og støjende udvikling, hvor mennesker hurtigt kan glemme sig selv, og ikke kan, eller tør, finde tiden til at standse op og lytte eller tænke efter.

 

Det var nok på grund af, at forestillingen netop ikke var én lang moralprædiken, som så mange andre forestillinger hurtigt kan blive; snarere et kort oplysende stykke, som gav mig rigeligt og betydningsfuldt stof til eftertanke. Hvor rart at opleve dét, på de danske scener, for en gangs skyld.

 

 

 

Gæstespil af Livingstones Kabinet

Dansehallerne, Pasteursvej 20, 1779 København V

 

Spiller indtil d. 12. marts 2016

 

Set d. 24. februar 2016

Fotos: Bjarne Stæhr

 

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side:

http://www.livingstoneskabinet.dk/index.php/da/forestillinger/quiet

 

 

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *