Anmeldelse: Missing, Secondhand Women og Ctrl+Art

Anmeldelse: Missing, Secondhand Women og Ctrl+Art

Af Rose Ansager Himmelstrup Hansen

 

’Missing’ er en international forestilling, der er meget en ”sjælden” perle på den danske performancescene. Fem kvinder, fem meget forskellige kvinder, skal danne et mikrosamfund, for verdenen er brudt sammen, og alle andre mennesker er forsvundet. Måske er det en levende installation, måske er det teater, men spændende er det i hvert fald. Er du til rå installationer, til en forestilling, hvor du skal tænke og som går dybere end ren underholdning, så vil du være vild med denne forestilling.

 

Fem kvinder i forskellige højder, bredder, aldre, kroppe og personligheder er lidt tilfældigt havnet sammen i en verden uden samfund, uden normer og uden regler. De skal finde en måde, hvor det hele kan fungere. Men det kan være svært, når en vil solidaritet, en vil føle, en vil tænke og planlægge, en vil handle og en sidste bare gerne vil have, de andre har det godt. Egoernes kamp viser, hvor forskellige mennesker er, og hvor svært det er at få det hele til at gå op i en højere enhed.

 

Men disse fem kvinder formår på en morsom og meget ærlig måde at udforske denne situation. De fem kvinder har forskellige nationaliteter, og replikkerne er derfor på engelsk. Frustration, glæde og absurditet mødes, når der skal afstemmes magtforhold og findes produktive løsninger, som kan inkludere alle. ”Lad os holde et møde”. ”Jeg gider ikke at holde møde”. ”Jeg har brug for en pause”. Alle kæmper, trods forskellighederne, med at finde en balance mellem egne og fælles kampe og lyster.

 

missing

 

Min medtilskuer og jeg gik ud af den brune kødby med en blanding af at være underholdt, undrende og tænkende. Men som vi gik gennem Vesterbros gader begyndte snakken, og med den samtale, som vi fik om mennesket i et regelløst samfund, om samarbejde og frie valg, voksede forestillingen på os – skridt for skridt.

 

Med andre ord: Hvis du er til en forestilling om filosofi, om mennesker, hvad der sker, når du selv skal være med til at definere en verden, så er denne forestilling lige noget for dig. Jeg kan i hvert fald godt anbefale den, men det er nok ikke en forestilling for alle.

 

Og til sidst: Hvad sker der når verden går under, når samfundet ikke eksisterer? Er mennesket inderst inde egoistisk, eller samarbejdsvillige? Du kan få et bud på et svar, hvis du tager dig tid til at se denne dejlige forestilling.

 

 

 

Secondhand Women og Ctrl+Art

Warehouse9, Halmtorvet 11C, Kbh. V

 

Spilleperiode til den 16. april 2016

 

Set den 14. april 2016

Foto: Secondhand Women

 

Lyst til at købe billetter? Læs nærmere her:

http://www.warehouse9.dk/14-16-04-2015-2000-second-hand-women-missing-post-reality-show/

 

 

Følg os på Facebook:

https://www.facebook.com/ungtteaterblod

 

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *