Anmeldelse: Monty Pythons Spamalot, Odense Teater

Anmeldelse: Monty Pythons Spamalot, Odense Teater

Af Carina Blangsbøll

Forestillingen er for dig, der elsker et godt grin, og jeg er sikker på, at næsten lige meget hvad du er til, så er der med stor sandsynlighed noget, som du kan grine af, også selvom du ikke har den mindste anelse om hvilke guldkorn, som dette Monty Python-univers i grunden indebærer.

En stor ros til Odense Teaters skuespillere og ensemble, jeg håber inderligt, at de sælger alle deres billetter! For denne musicaludgave af Monty Pythons Spamalot er bestemt en fornøjelse at se, og der er nok at grine af, uanset om du er nybegynder eller inkarneret Monty Python-fan.

1

Musicalen handler om Kong Arthur, der prøver at finde den hellige gral. Til dette formål samler han en håndfuld riddere til hest og med galop-klang af kokosnødder, drager de ind i et univers af sange, punchlines, franskmænd, skraldgrinene scener og den form for publikumsinddragelse, der er så yderst anvendt for tiden. På vejen får vi også en visit eller to fra the Lady of The Lake, spillet af Trine Gadeberg, som med sin stemme er så god til at drage opmærksomheden over på sig selv, at vi aldrig kunne drømme om at glemme hendes altomsluttende tilstedeværelse. Men nu er det jo faktisk også hende, der er grunden til Kong Arthurs søgen efter den hellige gral…

Der er desuden godt gang i farverne og kostumerne på scenen, og der er da også en del kostumeskift at holde styr på for det virkelig skønne ensemble. Og applaus til dem, for de er virkelig med til at løfte denne musical endnu højere op, end den nogensinde var kommet uden hjælp fra de levende døde, ridderne der siger NI, spillekortene og kasino-kjolerne, mændene i glimmer, kjoler, læder og stiletter, samt franskmændene ikke at forglemme.

2

Det eneste rigtig ærgerlige var lidt vrøvl med en microport, og så måske en lidt for lang sang om at være alene i verden og bære sin egen byrde. En scene, der ellers er opstillet så fint og ironisk i form af Michael Grønnemose som Kong Arthurs trofaste væbner og menneskelige pakæsel, der med medlidenhed, render rundt med læsset i baggrunden og prøver at få lidt kontakt med riddernes, for en stund ensomme konge, spillet af Anders Gjellerup Koch. Jo det var sjov i starten, men det er alligevel begrænset hvor længe man kan grine af den samme på sin vis alvorlige og samtidig ridderligt virkelighedsfjerne fremstilling af menneskers egenrådighed.

3

Heldigvis får vi også op til flere fantastiske og morsomme sange, heriblandt en der handler om kærlighed, for sådan én skal der jo være i en musical. Og selvom det eneste sangen reelt handler om er tonelejet og længden, så falder vi bestemt for det, for hvad er ellers vigtigt, når nu man befinder sig i musicalens nyforelskede verden. Her var det opmærksomme publikum i hvert fald vidner til en glimrende romantisk parodi, men ak ja, hvad betyder ord egentlig i sådanne tilfælde.

Og tilslut det vigtigste: Skynd dig at køb billet til ”Monty Pythons Spamalot” – for Odense Teater er uden tvivl et lettere gakket besøg værd!

Odense Teater, Store Scene, Jernbanegade 21, 5100 Odense C

Spiller indtil 18. juni 2015

Spilledato: 15. maj 2015

Fotos: Emilia Theresa

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side: http://www.odenseteater.dk/forestillinger/monty-pythons-spamalot

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *