Anmeldelse: Motionisterne, Vendsyssel Teater

Anmeldelse: Motionisterne, Vendsyssel Teater

Af Christian Skovgaard Hansen

Velkommen til Vesterhavs Klitside-Resort. Wellness coachen Karl-Emil og servicemedarbejderen Herbie Hansen er ved at gøre resortet klart til de nye gæster. Det har gået bedre for det lille firma, men nu satses på drikkedunkene – i form af Danish Drink Dunks – i genbrugsplast fisket op fra havet. Salget halter, og humøret i firmaet er heller ikke i top. Chefen Hovgaard får en idé. Han tilmelder firmaet til en amatørfodboldturnering, og i stedet for at indlogerer sig på det fashionable Ruths Hotel som de andre hold, tjekker Hovgaard og firmaet ind på resortet. Han håber på at redde firmaet, styrke salget, give medarbejderne gnisten tilbage og sørge for, at de kommer i god juleform lidt på forkant.

Spørgsmålet er bare, om ikke bare firmaet, men også medarbejderne og de bagvedliggende problemer overlever og bliver løst. Uden at løfte sløret for handlingen for meget, kan det siges, at som Motionisterne skrider frem, afsløres, at både Hovgaard og de tre medarbejdere, Arne, Elin og Fay, måske ikke helt er så enkle, som de ser ud på overfladen.

Dramatiker Gunvor Reynberg har skabt en festlig komedie, hvor de skæve eksistensers historier er i højsædet, men hvor der dog heldigvis også ligger nogle mere alvorlig emner nedenunder – alt sammen tilsat lidt julestemning. Vi får derfor både brugt lattermusklerne og får nogle kloge tanker med hjem. Vel skal grundhistorien på plads, men historien i første akt er måske nok lidt træg om at komme i gang, mens spændingskurven i anden akt er perfekt. De dårlige vittigheder står i kø, men de bliver alligevel sjove. Louise Schouw har fint iscenesat teksten til scenen, så der er både er plads til de morsomme og de mere eftertænksomme øjeblikke. Eneste anke er, at titlen, Motionisterne, måske ikke så sigende og helt velvalgt for, hvad vi egentlig skal opleve.

Selvom scenen og dele af fortællingen nok er hensat til Nordjylland og har et lokalt islæt, rummer den også meget mere og livsklogskab, så publikummer fra resten af landet også får noget med sig hjem – samtidig med at de stifter bekendtskab med den særlige, lettere tørre nordjyske humor.

Johanne Eggert har skabt en flot multiscenografi, som kvikt kan ændres efter behov. Man er hensat til resortet med både svømmepøl, sauna og spisesal, men også til den blæsende vesterhavsstrand.

Hele skuespillerholdet bestående af Jørgen Bing, Ulver Skuli Abildgaard, Lone Rødbroe, Hanne Laursen, Robin Haslund Buch og Henrik ”Baloo” Andersen gør det godt som ensemble, men også hver for sig. Lone Rødbroe er her både slagkraftig og overraskende følsom som medarbejderen Elin. Henrik ”Baloo” Andersen passer godt som den stille, men alligevel kloge nordjyde i skikkelse af servicemedarbejderen Herbie Hansen. ”Baloo” sørger også for forestillingens musik, hvor vi får julesangene på nye måder.

Samlet er Motionisterne en hyggelig og morsom juleforestilling, som samtidigt har sine krumspring, så den dermed også har noget klogt på hjertet og hjernen. Man kan kun gå ud fra salen med et smil på læben og en overbevisning om, at der er en plads til os alle. Glædelig jul!

Vendsyssel Teater, Store Sal, Banegårdspladsen 4, 9800 Hjørring

Spilleperiode: 11. november-18. december 2021

Set den 25. november 2021

Fotos: Tao Lytzen

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://vendsyssel-teater.dk/forestillinger/motionisterne.aspx

Medvirkende: Jørgen Bing, Ulver Skuli Abildgaard, Lone Rødbroe, Hanne Laursen, Robin Haslund Buch og Henrik ”Baloo” Andersen

Tekst: Gunvor Reynberg

Instruktion: Louise Schouw

Scenografi: Johanne Eggert

Musik: Henrik ”Baloo” Andersen

Koreografi: Rebekka Lund

Lysdesign: Mia Jandje Willett

Tekstdramaturgi: Anne Middelboe Christensen

Produktionsdramaturgi: Ditte Bladt-Hansen
Varighed: Ca. 2 timer og 15 minutter inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *