Anmeldelse: My Fair Lady, Jysk Musikteater (Musical Silkeborg)

Anmeldelse: My Fair Lady, Jysk Musikteater (Musical Silkeborg)

Af Sanne Halkjær Hebsgaard

En fattig ung pige møder en velhavende gentleman. Det er ofte opskriften på en ægte love story. Denne love story er dog noget anderledes i My Fair Lady. Her møder den unge Eliza sprogprofessoren Higgins. Sammen med sin ven Oberst Pickering skal de gøre Eliza til en fin dame – der taler og agerer som dette. Spørgsmålet er blot, om de formår at gøre dette, og om denne proces kan foregå uden at såre hinanden.

I dette års musical på Jysk Musikteater i Silkeborg er valget faldet på My Fair Lady. Det er en klassisk forestilling, som flere kender. Og en forestilling med få bærende roller, men ensemblet får alligevel lov til at shine i de større scener, hvor ensemblet har en stor rolle.

En af måderne hvorpå ensemblet får lov til at shine, er i de kostumer de er iklædt. Agnethe V. Pedersen står for kostumerne til denne forestilling, og det har i den grad været et godt valg! Alle på scenen er iklædt et kostume, hvor det er tydeligt, at der er blevet tænkt grundigt over det samlede billede. Det samlede billede som kostumerne er med til at skabe, er både varieret, men samtidigt er det tydeligt at se en sammenhæng. Og når jeg nævner kostumerne, så bliver jeg også nød til kort at nævne den smukke kjole, Eliza er iført til ambassadeballet. For hold da op – den kjole kan gøre enhver pige misundelig. Den er utroligt smuk, og lader virkeligt Eliza skinne og betage alle på scenen og i salen.

Eliza spilles i denne opsætning af Katrine Schmidt Nørgaard. Og hende kommer publikum hurtigt til at holde af i denne rolle. Især når hun akkompagnerer orkestret med sin smukke stemme. Ikke nok med, at hun synger som en drøm, så får hun også leveret sangene med Elizas dialægt, indtil hun lærer at tale (og synge) som en fin dame. Jeg frygtede, da jeg kom, at hun kun ville have dialægten i replikkerne, og ikke i sangene, men der tog jeg fejl. Og heldigvis for det, for den måde Katrine Schmidt Nørgaard får det blandet sammen på, er lige i øjet.

Overfor Katrine Schmidt Nørgaard står Jon Lange i rollen som Higgins. Og denne rolle får han helt ned bagerst i salen. Higgins er en hård og kontant mand, og det må man sige, at Jon Lange har forstået – for han er godt nok svært at holde med. Men det er også beviset på en dygtig skuespiller, som lader rollen få plads. Han fremfører rollen med en sikkerhed, og med detalje. Det er dejligt at se. Og så har han tilmed en dejlig stemme, hvilket også klæder Higgins.

Katrine Schmidt Nørgaard og Jon Lange har begge nogle dejlige stemmer, som har hver deres styrke, men de bliver i den grad også bakket op af et solidt kor. Korsatserne er fuldstændigt betagende. Der er så mange fine lag, at det nærmest er fortryllende at lytte til. De store ensemblescener med de store fællesnumre giver virkelig koret frit spil til at fylde hele salen ud – og det lyder alt sammen smukt.

Hvis jeg skal nævne et nummer jeg særligt er vild, med hvor både koreografi, kostumer, fremførelse og mere til spiller, så er det helt klart ”Ascot Gavotte”. Selve titlen giver det ikke ligefrem væk, men dette nummer foregår på væddeløbsbanen, hvor Eliza for første gang skal bevise, hun er ved at blive en fin dame. Scenen starter ud med dette nummer, hvor alle de fine par står i frys, og når lyset går op, danser de præcist og meget stift med hinanden. Det er et humoristisk nummer, som de tager meget seriøst. Dette fungerer utroligt godt, og jeg får et smil på læben, når dette nummer indtager scenen.

Men selve forestillingen kan til tider godt trække lidt i langdrag. De skænderier som Eliza og Higgins har med hinanden, varer meget længe, og det, de siger til hinanden, kan godt siges på den halve tid. Det er nødvendigvis ikke deres skyld, men det er lidt ærgerligt for forestillingen, at det lader trække i langdrag. Det er dog min overbevisning, at dette er et spørgsmål om manuskriptet og ikke nødvendigvis skuespillerne.

Jysk Musikteater i Silkeborg har endnu en gang fået sat en forestilling op, som er flot på flere parametre. Og My Fair Lady indeholder flere musicalklassikere, som lader publikum smile og vugge med i salen. På scenen er dygtige skuespillere, dansere, sangere i flotte kostumer og til skøn musik – og My Fair Lady er en forestilling, man skal prøve at se en gang.

Musical Silkeborg

Jysk Musikteater, Papirfabrikken 89, 8600 Silkeborg

Spilleperiode: 22. oktober-6. november 2022

Set den 25. oktober 2022

Foto: Musical Silkeborg

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

Medvirkende: Katrine Schmidt Nørgaard, Jon Lange, Hans Dueholm, Kim Jepsen, Ib Lundgård Jensen, Suna Frederiksen, Ulla Houe med flere

Instruktør: Kim Harris

Koreograf: Rebekka Lund

Scenograf: Jens Frausing

Scenografikonstruktør: Anders With Kaas

Lysdesign: Kasper Daugberg

Kostumier: Agnethe V. Pedersen

Frisør: Mette Hestbech

Kapelmester: Henrik Svenning

Vocal coach: Kristine W. Christiansen

Varighed: Cirka 2 timer og 50 minutter inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *