Anmeldelse: Når byen sover, Marionetteatret

Anmeldelse: Når byen sover, Marionetteatret

Af Amalie Sloth de Fine Licht

 

’Når byen sover’ spiller i Kongens Have, når solen skinner. Det er en sød børneforestilling for de mindste om byens mange oplevelser.

Vi følger Bo Carlssons dag – fra han står ud af sengen om morgenen, til han drømmer dejligt i sin seng om natten. Han tager sin pæne hat på, går på opdagelse i byen, og møder de forskellige mennesker, der lever her. Dyrene i Zoologisk Have hilser på, og postmanden kommer forbi med post, og på den måde oplever Bo Carlsson en masse på sin vej igennem gaderne.

byen-sover-webvignet-TALL

Bo Carlsson, som vi følger igennem byen, er en rigtig mand, af kød og blod, imens de andre figurer, som vi møder er dukker, og huse af papmaché lavet af instruktør og scenograf Rolf Søborg Hansen. Især dyrene har karakter og humor, og de får både store og små til at grine

Ellers kniber det lidt med at holde koncentrationen og sidde stille på de små bænke, og hvor bliver dramaet også af? Med titlen ’Når byen sover’ er der lagt op til lidt uhygge eller måske poesi, når huse bliver levende og dyrene smutter ud af deres bure i Zoologisk Have! Men det bliver der desværre ikke noget af.

Efter en lang dag på rejse igennem byen, bliver Bo Carlsson træt og går til køjs. Her drømmer han om alle dagens indtryk, og nu er han selv blevet en lille dukkemand, men stadig med sin pæne hat.

Presse-Når-byen-sover.-MT-2017-975x548

Dukkerne i ’Når byen sover’ er meget charmerende og fermt lavet. Musikken af Pete Livingstone er stemningsfuld og medrivende, men historien vi får fortalt, er ikke gribende nok til at børnene, eller jeg, helt kunne holde koncentrationen. Dukkeførerne (Bo Carlsson, Yulia Lystbæk og Astrid Kjær Jensen) er ellers super skarpe og dygtige med deres allestedsnærværende hænder, og men det er lidt for forudsigeligt, det der udspiller sig, til at man rigtig investerer sig fortællingen.

Til trods for den noget vage historie, er ’Når byen sover’ et meget yndigt bekendtskab, som både store og – særligt – små ville kunne sætte pris på. Med Kongens Have som ramme, spiller forestillingen flere gange om dagen, og er gratis for alle, der kigger forbi!

 

Marionetteatret

Kongens Have, Kronprinsessegade 21, 1306 København K

Spilleperiode: 3.-10. juni 2017 (CPH STAGE) og igen 13. juni-16. juli 2017

Set den: 10. juni 2017

Foto: Sine Kristiansen

Læs nærmere her:

http://www.scenen.dk/forestilling.asp?Code=EV0015393-1617

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *