Anmeldelse: NeoArctic, Det Kongelige Teater (Hotel Pro Forma)

Anmeldelse: NeoArctic, Det Kongelige Teater (Hotel Pro Forma)

Af Rose Ansager Himmelstrup Hansen

 

Et hav af smeltet plastic flyder hen over det hvide lærred. Plastichavet blander sig med elektronisk musik og klassisk kor. Hele dette ocean af lys og lyd går i kroppen, og hårene på mine arme løfter sig. Med Hotel Pro Forma ved man aldrig, hvad man går ind til, og oftest ved man det stadig ikke, når man går ud af salen.

Hotel Pro Forma, der står bag forestillingen ’NeoArtic’, leverer i denne forestilling perfektion ud over alle grænser. Temaet er verden i destruktion, vores klima, der langsomt smuldrer, og gennem virtuelle og visuelle effekter formår de at opbygge et fantastisk univers ud af den verden, der dagligt nedbrydes.

optics_01-kopi

Med et af verdens bedste kammerkor, eliteteknikere og en enorm stor research er dette en af de mest vellykkede og gennemarbejdede forestillinger, som jeg nogensinde har set. Forestillingen har ingen udviklende fortælling – den er bygget på 12 sange om forskellige elementer; plastik, mineraler, farver og mudder. Sangenes tekster spiller heller ikke på narrativitet – mange af dem er ”bare” forskellige ord inden for sangens emne.

electricity_04

Lyden blander kammerkor med elektronisk musik og lydmæssigt bevæger den sig i et næsten Björk-lignende univers – men forestillingens tekstforfatter har også tidligere samarbejdet med Björk. Kostumerne er lavet af en international modedesigner, og sådan kunne jeg blive ved. Med forestilling er valgt de bedste indenfor deres fag, og sammen har de lavet en fantastisk symbiose.

Jeg må dog her sige, at det er en forestilling, hvor du skal være med på at give slip på alt, hvad teater er. Selvom du befinder dig i publikumssæderne på Gamle Scene, er der ikke meget klassisk teater over denne forestilling. Det er mere en blanding af kunstinstallation og koncert, og langt fra alle vil være lige så begejstret for forestillingen, som jeg er.

temperature_01-kopi

Så er du til kammerkor, visuelle og virtuelle effekter, fantastiske kostumer og nyder du at sætte æstetikken højere end handlingen, så får du her en oplevelse af dem, der er virkelig sjældne. En af dem, som du ikke i din vildeste fantasi havde forestillet dig at få!

 

Hotel Pro Forma

Gamle Scene, Det Kongelige Teater.

Spilleperiode: 15.-17. september 2016

Set den: 15. september 2016

Fotos: Andreas Sommer

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://kglteater.dk/det-sker/sason-20162017/opera/neoarctic/

 

 

 

Følg os på Facebook:

https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *