Anmeldelse: Nordskoven, Mungo Park

Anmeldelse: Nordskoven, Mungo Park

Af Christian Skovgaard Hansen

 

Har du set nogen af Mungo Parks forestillinger, så har du sandsynligvis stiftet bekendtskab med skuespilleren Kasper Leisner. I årene 2007-2015 var han en fast del af ensemblet på teatret i Allerød.

Den 29. april 1975 fødtes drengen Jeppe Leisner. ’Nordskoven’ er en selvbiografisk forestilling om hans liv, og vi følger Jeppes liv, som ikke altid formes, som han gerne vil, og hans tilflugt i Nordskoven ved Jægerspris. Jeppe løber – men kan løbe fra livet?

https---www.mungopark.dk-wp-content-uploads-2016-01-DSC9503_small [1600x1200]

’Nordskoven’ er på en og samme tid dokumentar og underholdende teaterkunst. Vi følger Kasper Leisners livsforløb, hvor vi stifter bekendtskab med både hans hårde skilsmissebarndom, to vidt forskellige forældre, hans rodløshed, hans kvinder, hans forsøg på at flygte fra det hele, hans angstanfald, hans vej til teatret og ikke mindst hans vej til livet, hvor han er nu. Vi starter med den dreng, han var en gang. Jeppe vil starte forfra og skifter samtidig navn til Kasper. Et nyt liv begynder. I ’Nordskoven’ tages vi med på en rejse i en mands liv, og vi oplever op- og nedturene.

Det er både flot og modigt af Kasper Leisner at ville og turde fortælle sin historie. Historien bliver siddende i en, og man overvejer sit eget liv, og hvordan det egentlig har formet og ikke mindst vil forme sig. Familien vælger man ikke selv, men spørgsmålet er, hvad man gør og får ud af livet med den. Det er heri, at forestillingens store force er.

https---www.mungopark.dk-wp-content-uploads-2016-01-DSC9478_small [1600x1200]

’Nordskoven’ er instrueret af Tue Biering, og forestillingen er blevet til i tæt samarbejde med det oprindelige cast Kasper Leisner og Peter Christoffersen. I denne omgang er Peter Christoffersen erstattet af Henrik Prip. Tue Biering har sammensat scenerne i Kaspers liv, hvor vi fokuserer på både de gode og de dårlige begivenheder i livet, og som trækker på følelsesregistret. Forestillingen er en øjenåbner, som får en til at tænke på dels ens egne styrker og svagheder, dels ens eget livsforløb.

Jeg kunne dog godt have tænkt mig en tekstmæssig opstrammer, så Jeppes/Kaspers historie havde stået knivskarpt og måske knap så humoristisk, som tilfældet her er, men i stedet mere reel, barsk og nærværende. Selvom forestillingen skildrer ca. 40 års liv og historie på kun 2 timer og 15 minutter (inkl. pause), føles tiden i visse passager lange. Samtidig trækkes visse scener lidt vel langt ud, så hele historien forsvinder, og det hele bliver mere pjanket, end nødvendigt er.

Scenografien er enkel og opfindsom, og rekvisitterne er få. Overgangene med lys og lyd fungerer godt. Brugen af videokameraet og projektering op på bagscenen er genial og giver et nærvær. Men også på dette punkt mangler der visse steder skarphed, hvor rekvisitterne og spillet gør, at det bliver lidt overspillet, så følelserne bliver falde og nærmest forsvinder.

https---www.mungopark.dk-wp-content-uploads-2016-01-DSC9482_small [1600x1200]

Når det er sagt, er der dog ingen tvivl om, at ’Nordskoven’ er både en barsk og modig forestilling, som fortæller en vigtig historie. Historien er vigtig, og den bør ikke ties ihjel. Forestillingen giver anledning til at stille sig selv visse spørgsmål. Svarene herpå er op til en selv, og forestillingen giver en anledning til at overveje, hvordan ens livsforløb egentlig er.

Kan Jeppe/Kasper løbe fra livet? Behøves han løbe mere, eller har han fundet sin ”hylde”? Og kan – skal – vi? Eller lever vi en ”never ending story”?

 

Mungo Park, Allerød

Betty Nansen Teatret, Frederiksberg Allé 57, 1820 Frederiksberg C

Spilleperiode: 6.-8. maj 2017

Mungo Parks forestillinger spiller i perioder med jævne mellemrum.

Set den 6. maj 2017

Foto: Jon Kort

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://www.mungopark.dk/forestilling/nordskoven/

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *