Anmeldelse: Nykøbing F. Revyen 2021, Nykøbing F. Hallen (Nykøbing F. Revyen)

Anmeldelse: Nykøbing F. Revyen 2021, Nykøbing F. Hallen (Nykøbing F. Revyen)

Af Christian Skovgaard Hansen og Daniel Lassen

Nykøbing F. Revyen åbner op igen efter en ufrivillig pause på et år, og derfor er det også oplagt, at åbningsnummeret netop hedder ”Åbner igen”. Nykøbing lukker dog ikke bare op for en ny revy, men også et nyt imponerende spillested. Revyen, der normalt har til huse i Nykøbing Teater, har nemlig på grund af Corona været nødsaget til at flytte over i Nykøbing Hallen.

At spille revy i en sportshal vil nok få de fleste til at rynke lidt på panden, men det må konstateres, at det lykkes imponerende flot her. Hele opsætningen virker utrolig veludført, og man fornemmer på intet tidspunkt, at man befinder sig i en sportshal.

Revyen, som i 2019 blev kåret som Årets revy, kan igen i år bryste sig af at have en god og gennemprofessionel revy med store veteraner indenfor genren, nemlig Pernille Schrøder, Rikke Buch Bendtsen, Karsten Jansfort, Silas Holst og Rasmus Krogsgaard, hvor sidstnævnte også er instruktør for første gang i Nykøbing.

Revyens gode start efterfølges hurtigt af et af revyens sjoveste indslag med Rasmus Krogsgaard som Bertel Haarder og Karsten Jansfort som Marianne Jelved, der hygger sig med deres afdansningsbal fra Folketinget. Selvom Jansfort hverken ligner eller lyder som Jelved, får han alt ud af sin tekst og mimik, så publikum er solgt lige på stedet. Jansfort får også det ypperste ud af en lidt for lang, men vanvittig morsom monolog om en fuld præst. Karsten Jansfort er desunden fantastisk som præsten, der får uventet hjælp til at fylde kirken, og hvor der kigges måske lidt for dybt i altervinen.

Silas Holst, som desværre ikke har så meget at gøre med, får heldigvis lov til at vise sit talent i et stort og teknisk krævende shownummer, hvor han meget selvironisk er – lidt for meget! – ananas i egen juice!

Rikke Buch Bendtesen får endnu engang lov til at vise sin humoristiske sans og timing, når hun skarpt og præcist parodierer en sur Inger Støjberg, hvor hun har Krogsgaard og Holst med som bondemandskor.

Første akt slutter af med et stort nummer om den danske presse, der stiller kritiske spørgsmål til regeringen om Corona-situationen. På den måde får Rasmus Krogsgaard, der har skrevet nummeret, både grillet pressen og regeringen i den samme tekst. Og det er sådan, vi kan lide revyen. Derfor går vi yderst glade til pause.

Rasmus Krogsgaard er også glimrende i nummeret ”Hashtag”, hvor vi præsenteres for en række #metoo-kommentarer på en humoristisk og fiks, men stadig tankevækkende måde gennem hans forskellige mimende udtalelser.

Desværre daler revyens kvalitet en smule efter pausen, og flere af numrene bliver for lange og forudsigelige. Vi starter ellers sjovt ud med et stort Corona-potpourri med en masse af de danske sangere, som vi elsker og kender. Godt skrevet og sammensat af Revy Danmarks faste skribentmakkerpar Vase og Fuglsang. Pernille Schrøder giver den endnu engang gas i et stort swingnummer som Lars Løkke i et nummer af Carl-Erik Sørensen tekst.

Musikalsk er revyen også på toppen. Den slutter af med et smukt og medrivende hyldestnummer til Shu-bi-dua, og undervejs bliver der heldigvis også plads til at en lille smuk og ordløs hyldest til geniet bag klaveret, Bent Fabricius-Bjerre.

Visuelt formår scenograf Niels Secher at lave en frisk, nærværende og intim scenograf trods den forholdsvis store hal. Revyen har derfor godt lykkedes med at omdanne hallen til en blomstrende og munter revyscene, som – trods lidt tekniske udfordringer denne aften – giver de medvirkende gode muligheder for lave gode overgange mellem numrene.

Alt i alt har Rasmus Krogsgaard formået at lave en dynamisk og hurtigt omskiftende revy, som især i første akt tager kegler. Musikken ligger i trygge hænder hos kapelmester og revydirektør Mickey Pless, og det er tydeligt at mærke, at revyen blomstrer mest i de store musikalske numre.

Dermed er succesen endnu engang hjemme på Sydhavsøerne, og med en næsten allerede udsolgt sæson, er der ingen tvivl om, at de vil komme til at glæde mange mennesker, unge såvel som gamle.

Nykøbing F. Revyen 2021

Nykøbing F. Hallen, Nørre Boulevard 4A, 4800 Nykøbing F.  

Spilleperiode: 10. juni-21. august 2021     

Set den 10. juni 2021

Fotos: Emil Stegemejer, Yellows

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

Medvirkende: Pernille Schrøder, Rikke Buch Bendtsen, Karsten Jansfort, Rasmus Krogsgaard og Silas Holst

Instruktion: Rasmus Krogsgaard

Scenograf: Niels Secher

Kapelmester: Mickey Pless

Koreograf: Peter Friis

Kostumier: Henrik Børgesen

Tekst og musik af: Rasmus Krogsgaard, Mickey Pless, Pernille Schrøder, Rasmus Søndergaard, Lars Bisgaard, Vase og Fuglsang, Sune Æbelø, Asger Haubek, Hjalte T. Ahnfedt-Mollerup, Jan Svarrer, Søren Anker Madsen, Bent Fabricius-Bjerre, Jacob Fauerby, Silas Holst, Leif Maibom, Rikke Buch Bendtsen, Carl-Erik Sørensen og Budense og co. 

Varighed: Ca. 2 time og 10 minutter inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *