Anmeldelse: Odsherred Sommerrevy 2024 – Vor Herred bevares!, Odsherred Teater (Odsherred Sommerrevy)

Anmeldelse: Odsherred Sommerrevy 2024 – Vor Herred bevares!, Odsherred Teater (Odsherred Sommerrevy)

Af Christian Skovgaard Hansen

Sommerrevyen er tilbage på Odsherred Teater, hvor Odsherred Sommerrevy 2024 netop har haft premiere. Årets revy har undertitlen ”Vor Herred bevares!”, og den lokale kærlighed til herredet derude på Nordvestsjællands spids er på plads. Revyen klarer både de små og de store ting, så vi kan gå opløftede ud af salen. Lad os endelig bevare både herredet og ikke mindst sommerrevyen!

Frede Gulbrandsen er for tredje år i træk revydirektør og instruktør på revyen, og også i år har revyen den afslappede, let muntre og charmerende stil, hvor der heldigvis også indimellem er plads til eftertænksomhed og alvor. Sommerstemningen har fundet vej til Nykøbing Sjælland og Odsherred.

Holdet består i år igen af Kristian Holm Joensen, der i år har fået selskab af de to nye spillere Ulla Vejby og Christine Exner. Herudover supplerer Gulbrandsen og scenemester Katrine Skjoldelev holdet efter behov. Gulbrandsen selv bliver også bindeled gennem revyen, og han bliver en ikke så lidt skræmmende svigermor. Skjoldelev er udover at være medvirkende i en række numre den allestedsnærværende blæksprutte, der også kan synge godt, og så har hun tilmed skrevet et par numre.

Det er – forhåbentligt – ikke uden grund, at Holm Joensen er med igen. Han udgør revyens rygrad, og han har et stort komisk talent, når han giver os den ene tossede karakter efter den anden og med en perfektion og fin humor, der aldrig bliver plat. Repertoiret i år spænder vidt.

Først er han motionscyklisten, der i Candy Corner er på jagt efter de forbudte godter. Men det går nok – for ”here Wegovy!” Forvirringen og forviklingerne står i kø, når han i Lars Bisgaard og Rasmus Søndergaards ”Hvem skal på plejehjem?” agerer mellemled mellem plejecenterlederen og den ældre smådøve mor, der endelig har fået en plads. Misforståelser opstår, og den ene tror den anden…

Holm Joensen er også fodboldfanen, der har brækket begge arme, hvilket dog ikke afholder ham fra at spille fansange med et alternativt (!) slagtøj i hans egen ”Lyden af lem”. Det er på sin vis ret så plat, men i hans version bliver det alligevel en form for sød musik. Gulbrandsen instruerede den ikke helt så vellykkede ”Matador – The Musical” tidligere på året. Dén musical kunne vi have undværet, hvorimod Holm Joensen klarer at give os handlingen i hele tv-serien på små fem minutter!

Han har skrevet ”Hej barber”, hvor han er den travle barber, der har nok at se til. Kan han mon klare fler’? Det er morsom og intens ordleg, om end nummeret bliver lige til den lange side. Vejby, Exner og Skjoldelev agerer de krævende kunder.

Vi får også her et par anderledes stikpiller til det politiske billede af i dag. Holm Jensen har selv skrevet ”Den klagende socialdemokrat”, hvor vi intet ser til Mette F. Til gengæld hører vi præcist om alle hendes mangler fremført af en af hendes skuffede vælger. Selvom vi ikke ser Alex Vanopslagh, lyder hans mantra ”Du kan godt” i Ulla Vejbys ”Jeg kan godt”. Det kan diskuteres. Den eneste politik, som vi faktisk møder, er Inger Støjberg, når hun kommer for at smage på det iltfattige havvand for at finde Danmarks mest forurenede vand.

Christine Exner er den lokale bronzealderguide, der leder os igennem det ægteskabelige drama, der fandt sted dengang for mange år siden, men som vi nu kan se sporene af. Der var ikke meget ligestilling dengang! Hun har også fundet sin helt egen måde at være mere grøn på i Søren Anker Madsens ”Den gule bølge”.

Ulla Vejby har selv skrevet både ”Voksenskældud” og ”Landsmandvisen”, ligesom hun selv fremfører dem. Begge numre har fået et lille, overraskende tvist. I hendes egen ”Min nye livsstil” adresserer hun køns- og ligestillingsdebatten, når hun ikke vil være en mand, men hun vil blot leve som en mand, så hun får alle de goder, som mænd får. Hun giver også Holm Joensen modspil i hans ”Kursus i konflikt”, hvor det ikke ligefrem er mægling, der er på tapetet!


Exner, Vejby og Skjoldelev er det lokale kor, der synger Skjoldelevs fine ”En lortesituation”, der billedrigt beskriver de lokale kloak- og vandforhold i det ellers skønne Odsherred. Sammen med Holm Joensen italesætter de både militæret som arbejdsplads og kvindelig værnepligt i Rune David Grues ”Verdens bedste arbejdsplads”.

Ny på holdet er også pianisten Trond Lindheim, som Gulbrandsen har fundet oppe i Norge. Han akkompagnerer fornemt holdet, og han får lov til at vise sin kunnen i hans eget ”National Anthem Medley”.

Odsherred Sommerrevy 2024 er gakket og tosset, men der er også plads til fine musikalske numre og numre med eftertænksomhed og bid. Det hele leveres på en og samme tid dynamisk og legende afslappet.

Odsherred Sommerrevy

Odsherred Teater, Algade 36, 4500 Nykøbing Sjælland

Spilleperiode: 25. juni-9. august 2024

Set den 25. juni 2024

Foto: Odsherred Sommerrevy

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://odsherredsommerrevy.dk

Medvirkende: Ulla Vejby, Christine Exner, Kristian Holm Joensen, Katrine Skjoldelev og Frede Gulbrandsen

Tekst og musik: Jantzen/Aagaard, Katrine Skjoldelev, Mikkel Hartman-Petersen, Trond Lindheim, Lars Bisgaard/Rasmus Søndergaard, Frede Gulbrandsen, Kristian Holm Joensen, Lasse Lyngbo, Ulla Vejby, Dario Moreno, Rune David Grue, Oluf Ring, Christine Exner, Søren Sonny Jensen, John Ajvide Lindqvist, Søren Anker Madsen m.fl.

Pianist: Trond Lindheim

Instruktion: Frede Gulbrandsen

Kostumer: Charlotte Greuser Falkenberg

Lyd: Nicolai Lorentzen

Lys: Dennis Veilgaard

Varighed: Ca. 2 timer og 15 minutter inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *