Anmeldelse og bemærkninger: Imagine, Aveny-T

Anmeldelse og bemærkninger: Imagine, Aveny-T

Af Christian Skovgaard Hansen

 

Sofie Amalie, vores anmelder i Århus, så forestillingen til urpremieren på Aarhus Teater den 28. august 2015. Hendes anmeldelse af forestillingen kan læses her. Hertil skal blot knyttes nogle enkelte bemærkninger.

 

Jeg har til gengæld haft fornøjelsen af at se forestillingens Københavner-premiere den 9. oktober 2015. På denne dag kunne John Lennon være blevet 75 år. Lennon blev skudt og dræbt i 1980 – for snart 35 år siden. Med så mange år på bagen, kan Lennons musik så stadig give os noget? Det korte svar er Ja!

 

05_imagine_at_aveny-t_fotos-isak-hoffmeyer_rgb

 

En lang række af Lennons sange vækkes til live i Aarhus Teater og Aveny-T’s teaterkoncert ’Imagine’. Vi er vidner til en historie bundet sammen af Lennons sange. Der bringes liv til Lennon og hans tanker, og alle sider af ham bringes frem.

 

Det er dog ikke historien, der er ’Imagine’s stærke kort. Jeg er helt enig med Sofie Amalie i, at den musikalske fortolkning var det stærkeste og mest bevægende i teaterkoncerten. Det er svært at fremhæve én af skuespillerne/sangerne, for de gjorde det alle sammen fantastisk. Jimmi Jørgensens mørke stemme og Jacob Madsen Kvols’ dybe stemme passer sammen med Dicte Westergaard Madsen perfekt til fortolkningen af Lennons sange. Herudover overrasker unge Michael Lundbye Slebsager meget positivt – lad os høre noget mere til ham.

 

08_imagine_at_aveny-t_fotos-isak-hoffmeyer_rgb

 

Lennons sange indeholder en masse tanker, tro, håb og drømme. Alle disse ting vækkes til live i ’Imagine’, hvilket også er en passende titel til teaterkoncerten. At forestille sig og drømmene er gennemgående i teaterkoncerten – og på sin vis også stadig i virkeligheden uden for teatersalen. Lennons stemme lyder derfor endnu.

 

Forestillingen holder derfor lige så meget på Frederiksberg, som den gjorde i Århus. Smut derfor på Aveny-T og oplev ’Imagine’ i efteråret. Men vent ikke for længe – der er ikke mange billetter tilbage!

 

 

 

Co-produktion mellem Aarhus Teater og Aveny-T

Aveny-T, Frederiksberg Allé 102, 1820 Frederiksberg C

 

Spiller indtil 12. december 2015

 

Set den 9. oktober 2015

Fotos: Isak Hoffmeyer

 

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side:

http://www.aveny-t.dk/forestillinger/item/imagine

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *