Anmeldelse: Pjerrot i Dyrehaven, Tivoli (Tivoli Ballet Teater)

Anmeldelse: Pjerrot i Dyrehaven, Tivoli (Tivoli Ballet Teater)

Af Henriette Devantier

 

Pantomimeteatret i Tivoli stammer tilbage fra 1800-tallet, og det er et teater, der rummer en masse historie og ikke mindst traditioner. Disse traditioner ligger i pantomimen, som er et sprog inden for balletten, hvor man med fagter blandet ind i dans fortæller historier, og netop Pjerrot i Dyrehaven, som jeg havde fornøjelsen af at se denne sommeraften, er pantomimetradition på fineste vis.

Pjerrot i Dyrehaven blev opført første gang i 1842 og 10 år efter på Pantomimeteatret, så det er et stykke historie, som Pantomimeteatret nu genopfører.

PjerrotiDyrehaven-IMG_20180715_133734

Hos familien Sørensen skal datteren Columbine giftes, men ikke med hvem som helst. Det er Columbines mor, der bestemmer, hvem hun skal have, og det er ikke Harlekin, som Columbine elsker, der ligger i moderens planer. Hun har set sig for, at det skal være en velhavende frier.

En tur i Dyrehaven skal være den festlige optakt til forlovelsen, men heldigvis følger Harlekin med i det skjulte. Og med hjælp fra en god fe lykkes det til sidst de unge elskende at blive forenet.

PjerrotiDyrehaven-IMG_20180715_133835

Inden da må de grueligt meget i gennem. Der er ikke kedeligt i Dyrehaven. De møder tre fulderikker, en dansende hest, syngepiger, sigøjnere, en stærk mand, dukketeater og keglespil – så familien Sørensen og deres tjener Pjerrot har rigeligt at se til.

Pjerrot i Dyrehaven indeholder mange gode elementer. Der er både humor, ung kærlighed, fine kostumer og farverig scenografi – alt i alt en rigtig sød og fin historie, som man føler sig godt underholdt af. Det er ikke Pantomimeteatrets mest tekniske forestilling dansemæssigt, men en vigtig forestilling, der er helt på sin plads. Den er nemlig med til at bære pantomimeteatrets tradition og historie videre.

PjerrotiDyrehaven-IMG_20180715_134500

Så hvis en af sommerens udflugter går til Tivoli, er Pjerrot i Dyrehaven på Pantomimeteatret, der ligger lige ved Tivolis hovedindgang, en sød og sjov forestilling for hele familien.

 

Tivoli Ballet Teater

Pantomimeteatret, Tivoli, Vesterbrogade 3, 1630 København V

Spilleperiode: 6. juli-6. september 2018

Set den 13. juli 2018

Fotos: Christian Skovgaard Hansen

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://www.tivoli.dk/da/kultur+og+program/teater/2018/pjerrot+i+dyrehaven+2018

NB! Du kan ikke købe selvstændig billet til forestillingen. Forestillingen er inkluderet i billetten til Tivoli, dvs. du skal købe indgangsbillet til Tivoli. 

Medvirkende: Tommy Edvardsen, Marie-Claire Silfer, Kathleen Videira, Giovanni Messeri m.fl.

Koreografi: Adolph Price, Peter Busholm og Peter Bo Bendixen

Iscenesættelse: Tommy Edvardsen

Dramaturg: Henrik Lyding

Musik indspillet af: Prags Filharmoniske Orkester

Varighed: Ca. 30 minutter

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:
@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *