Anmeldelse (re-anmeldelse): No Planet B, Teater V (Powerplay)

Anmeldelse (re-anmeldelse): No Planet B, Teater V (Powerplay)

Af Sarah Dickow

 

Denne forestilling er en repremiere. Vi anmeldte også No Planet B, da den havde premiere på Husets Teater i efteråret 2015. Den kan du læse: her. Dengang gav vi den 4/6.

Der hersker ingen tvivl om, at Sidsel Agensø og Maibritt Saerens er to vanvittige dygtige skuespillere! De mestrer komik, seriøsitet og imitation på et niveau, der er svært at beskrive med ord. Og de to kvinder sammen på scenen var en fryd; de komplementerer hinanden sublimt. Timingen og forestillingens sjove, men stadig eftertænksomme indslag sad nu lige i skabet.

Scenografien som faktisk er vældig simpel bl.a. bestående af stole, et ur og en lampe, der forestiller Jorden, er også perfekt til forestillingen, og til trods for, at det er så simpelt, er det på intet tidspunkt kedeligt at se på.

De to kvinder får med meget fakta belyst selve klima-krisen. De får fortalt, hvor meget vi snakker om den, og hvor lidt handling der er. De starter forestillingen med at forklare at de har tænkt sig at gøre publikum bange med det, som de skal til at fortælle, og det er en følelse, som jeg kan sige ”Ja” til, at de får frem. Man sidder i stolen, i den mørke teatersal og kigger og lytter på, hvad der bliver sagt, og pludselig rammer skylden. ”Hvad gør jeg for at verden bliver bedre”? ”Gør jeg noget, eller snakker jeg også bare med?” Det er utroligt politisk interessant.

no-planet-b-foto-oliver-hoffmeyer-11-512x400

Stykket varer ca. 1 time og 30 min. Til trods for alt den fakta, som forestillingen rummer, bliver det på intet tidspunkt uinteressant, da skuespillerne formår at skifte karaktere og kører op og ned på det meget seriøse og mindre seriøse. Alt, der bliver sagt, er vigtig viden, og det bliver kastet i hoved på os, så vi forstår det.

Kvinderne slutter ikke forestillingen af som normalt med buk og klap, kvinderne forsvinder og står i stedet og takker hver enkelt publikum for tiden, som vi har taget os for at se på dem. Fedt og skønt initiativ så man kan se dem i øjnene efterfølgende og takke tilbage for at have beriget ens hverdag med kloge gloser og viden.

Så hvis man er til intelligent teater, grinagtige stunder og dygtige skuespillere, synes jeg man skal tage ind og se ’No Planet B’.

 

 

 

Powerplay i samarbejde med Teater V

Teater V, Porcelænstorvet 4, 2500 Valby

Spilleperiode: 14.-18. september 2016, herefter turné rundt i Danmark

Set den: 16. september 2016

 Foto: Oliver Hoffmeyer

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://noplanetb.nu/

 

 

 

Følg os på Facebook:

https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *