Anmeldelse: No Planet B, Husets Teater (POWERPLAY)

Anmeldelse: No Planet B, Husets Teater (POWERPLAY)

Af Emilie Lykke Hartz, gæsteanmelder

Denne forestilling er bestemt ikke for sarte sjæle. Er man ikke interesseret i klimaændringer og akademisk sprogbrug, bør man nok holde sig væk. Til at starte med bryder skuespillerne den 4. væg, og forsikrer publikum om, at de vil gøre os ”knogleangst”.

Angst er netop det rigtige ord, for publikum bliver kastet ud i en rutsjebane af følelser og skarpe informationer omhandlende vores klodes åbne sår. En blanding af traditionelt dramatisk teater med performance–lecture og stand up guider os igennem vores klodes aktuelle klimasituation, som bestemt ikke ser lovende ud.

Her rejses en del spørgsmål: ”Hvad gør vi for at ændre adfærd, og hvornår gør vi det?” og ”Hvad gør vi med vores planet?”. Vi står her midt i vendepunktet af vores fælles fremtid og skal sammen finde en løsning. Som titlen på forestillingen ’No Planet B’ antyder, så er der bare ingen plan(et) B. Vi har denne jord, og vi bliver ikke tildelt en ny.

942large

Sjælendt ser man to kvindelig skuespillere turde være så grimme på en scene, og vidunderligt er det at se på, når de refererer til Romeo og Julie, Gollum, Burlesque samt Koch Brothers, som vulgært begriber sig på Moder Jord i form af en badebold. Alt i rummet blev udnyttet, Arne Jacobsen-stole blev kastet og stablet, 3 skift af kostumer – det sidste så modbydeligt, at det mindede om noget fra The Russian Sleep Experiment.

12227715_10156168242865262_9007196557488626561_n

Vi bliver sat over for nogle af verdens største miljøsvin heriblandt: Koch Brothers, Shell, Exon Mobil, McDonald’s, Donald Trump etc. Og hvad kan vi gøre ved dem? Kan vi finde en lejemorder, som så kan myrde et par af dem? Før vi ved af det, bliver en i publikum udvalgt, får stukket en pistol i hånden og må selv udvælge en af omtalte miljøsvin.

Der bliver klappet og hujet blandt publikum, alt imens Donald Trump bliver skudt ned fra stolen. Herefter bliver salen ramt af stilhed; ville vi i sidste ende udrydde hinanden? 75 % af jordens befolkning skal statistisk set lade livet for at redde klimaet.

Til trods for en god forestilling med masser af humor og vigtigt stof til eftertanke, var der dog også steder hvor forestillingen glippede lidt. Da timing var en stor del af stykket, ærgrede det mig, at den alt for ofte ikke sad i skabet. Ydermere faldt nogle af de sjove indslag til jorden.

Endvidere var forestilling så actionpacked, at den var svær at rumme – less is more.

 

POWERPLAY i samarbejde med Husets Teater og Teater V

Husets Teater, Halmtorvet 9, 1700 København V 

Spiller indtil: 12. december 2015

Spilledato: 20. november 2015

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side:

http://www.husetsteater.dk/forestillinger/no-planet-b/

 

Følg os på Facebook:

https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *