Anmeldelse: Shakespeare Unplugged, That Theatre Company

Anmeldelse: Shakespeare Unplugged, That Theatre Company

Af Mia Søndergaard

 

’Shakespeare Unplugged’ er en humoristisk og skøn form for totalteater for det unge og modne publikum, som – vel at mærke – har godt styr på deres engelske, da forestillingen foregår på Shakespeares modersmål.

 

13-ShakespeareUnplugged

 

Allerede i foyeren til teatersalen på Krudttønden bliver vi hevet med ind i skuespillernes univers; et univers, der er varmt og velkomment og lugter en smule af øl og mandehørm. Det hele foregår på en traditionel engelsk pub, hvor du er mere end velkommen til at købe en øl i baren på scenen og derefter sætte dig tilrette ved de små caféborde, som var du lige så meget en stamgæst som skuespillerne på scenen.
Der bliver joket højt og larmende med publikum på en meget uofficiel måde inden forestillingens start, og hvis du er klar på et spil dart med Andrew Jeffers og Ian Burns, så er du også velkommen til det.
Det hele er til for at byde publikum velkommen indenfor i deres univers og give os tid til at acceptere præmissen for selve forestillingen.

 

download-ShakespeareUnplugged

 

Det hele udvikler sig og bliver til et stort mix af alle Shakespeares kærlighedsfortællinger, da de to britiske mænd sætter sig for at hjælpe pubbens bartender Karl med hans crush på – ja, ingen ringere end – Rosalinde. Det bliver gjort med tacky parykker, legetøjssværd og hjemmelavede kostumer, og det gik rent ind hos mig!

 

That Theatre Company skriver selv om forestillingen:”This is a very hands-on, interactive and fun way to introduce newcomers and delight ardent lovers of Shakespeare to the joys and poetry of the language of the world’s best playwright”, og jeg vil give dem helt ret. Den korte ”gennemgang” af stykkerne, som er til for bartenderen, hiver os fra den ene kærlighedshistorie til den anden. Kærligheden er et sprog, vi alle forstår, og alle er fascineret af. Det er et sprog, der ikke skal oversættes, men som er gældende alle steder i verden, og det er jo netop dét, som Shakespeare formår at gribe fat om i hans stykker, og derfor de er evigt gældende – selv i dette år 2016, hvor det er 400 år siden, han gik bort.

 

Jeg kan faktisk mægtig godt lide Shakespeares stykker, men – som så mange andre – står jeg lidt af, når det oven i købet bliver fortalt på Shakespeareansk. Der var enkelte passager i stykket, hvor det blevet meget Shakespeare, og især taget i betragtning af den atmosfære, de jo lige havde indviet os i, blev det der tungt. Det passede ikke sammen med den lette og legende tone, de havde sat for dagen. Men med en kærlighed til Shakespeare kan det måske være svært at begrænse sig i hans poesi?

 

Måske det er mig, der skal ændre noget, når det nu engang var mig, der var helt fanget i universet, hvor en bajer i hånden, britisk humor og Shakespeare, syntes knivskarpt leveret?? Men ærlig talt… What’s not to like?

 

11-ShakespeareUnplugged

 

Intet skal afholde jer fra en tur til Krudttønden og til ’Shakespeare Unplugged’! Det er dejligt, nede-på-jorden-teater, som vi alle kan have brug for engang i mellem.

 

Og så vil jeg slutte af med at citere Andrew Jeffers og Ian Burns i stykket og sige: ”Happy Death Day Billy, yeah, Happy 400th!

 

 

That Theatre Company

Krudttønden, Serridslevvej 2, 2100 København Ø

 

Spiller indtil den 19. marts 2016


Spilledato: Premieren den 17. februar 2016

Fotos: Sarah Coghill

 

 

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://www.that-theatre.com/UK/whatson.asp

 

 

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

 

Følg os på Instagram:
@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *