Anmeldelse: Sirene, Dansk Danseteater (broadcast)

Anmeldelse: Sirene, Dansk Danseteater (broadcast)

Af Ida Spedtsberg

Jeg har virkelig savnet kunst. Specielt livekunst. Men især kunsten af give slip. At blive hevet ud af kviktest-hverdagen og ind på drømmenes første parket. Læser du med her, savner du måske det samme. Og måske savn egentlig er det forkerte ord for det. Måske du længes? Eller vi længes? Alle sammen. Både publikum, kunstnerne og i kunsten.

Med en genåbning i horisonten er der endelig noget konkret at længes efter. Og som en lille forsmag på kulturlivets åbning har Dansk Danseteater konstrueret den smukkeste online broadcast af den prisbelønnede Sirene, der hidtil kun har været vist i udlandet. Og hvad mere passende end en forestilling med en historie om ensomhed, længsel og håb.

Foto: Paul Kolnik

Sirene tager udgangspunkt i den mytiske fortælling om de underskønne væsner, der til havs lokker sømænd til at kaste sig i bølgerne. Men helten Ulysses aner uråd og formår ifølge sagnet at modstå sirenernes fristelse og redde sin besætning inden dens endeligt.

Helt så bogstavelig er forestillingen ikke. Men den rummer mange af de samme elementer, som det oprindelige sagn. Bølgerne og vinden. Både i scenografien og i dansen. Forførelsen, magten og overtaget. Alt sammen til et lydtæppe af Franz Schuberts klaversonate og et originalt produceret værk af Stefan Levin. Den sparsomme scenografi og den dunkle, drømmeagtige lyssætning gør det nemt at blive suget ud på de syv have.

Foto: Sarah Melchiori

I centrum er det oprindelige cast; den guddommelige danser Sarawanee Tanatanit, tidligere Prix de Lausanne-vinder og danser ved American Ballet Theater, og Dansk Danseteaters helt egen kunstneriske leder Pontus Lidberg. Både sammen og hver for sig danser de med stor sjæl og intelligens. Sammen med kompagniet leverer de en forestilling på et tydeligt højt niveau, hvor gruppedynamikken sejrer. Dansk Danseteater som man kender dem bedst.

Som publikum er man med på rejsen fra sirenens første åndedrag gennem de rytmiske gruppe-sekvenser og over de sælsomme duetter. Man forstår, hvordan sirenens nærvær forveksles med nærhed. Hvor nemt hun har ved at styre gruppen, der følger hendes kald. Selvstændige bevægelser omdannes til et ekko af hendes dans. Det går op for en, hvor galt det måske kan ende. Og da det endelig står klart for gruppen, er det måske for sent.

Foto: Sarah Melchiori

Sirene er en forestilling med teknisk excellence, indlevelse af høj kaliber og et exceptionelt cast. Hvor ville jeg dog ønske, jeg havde set den live! Samtidig er jeg enormt taknemmelig for det store arbejde, det danske kulturliv det seneste år har lagt i at bringe kunst direkte ind i de danske stuer. Og heldigvis kan denne opsætning (dog med et andet cast) snart genses på sidste del af dens Danmarksturné. Jeg må længes indtil da.

Dansk Danseteater

Online broadcasting

Spilleperiode:

Online broadcasting: 23. april 2021 samt 3.- 4. maj 2021

Danmarksturné: 10. juni-14. oktober 2021 (indtil videre) og den 19.-26. marts 2022 på Teater Republique

Set den 3. maj 2021

Fotos: Sarah Melchiori og Paul Kolnik

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://www.danskdanseteater.dk/forestillinger/sirene-på-dk-turné

Medvirkende: Dansere: Sarawanee Tanatanit, Pontus Lidberg, Julien Guillemard, Edward Pearce, Stefanos Bizas, Bradley Waller og Lucas Threefoot

Koreografi og stage design: Pontus Lidberg

Dramaturgi: Adrian Guo Silver

Musik: Stefan Levin, Franz Schubert

Klarver: Magnus Svensson

Kostume Design: Karen Young

Lys: Raphael Frisenvænge Solholm

Projektion: Jason Carpenter

Varighed: Ca. 1 time

Anbefalet fra 14 år

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *