Anmeldelse: Soli Deo Gloria, Betty Nansen Teatret

Anmeldelse: Soli Deo Gloria, Betty Nansen Teatret

Af Mia Søndergaard

 

Betty Nansen Teatret fyrer op under ny dansk dramatik af Peter Asmussen i deres forestilling ‘Soli Deo Gloria’. En forestilling sammensat af 12 skæbnefortællinger som egner sig mere end fint til både et ungt og et modent publikum. Jeg elsker, når det danske teatermiljø kaster sig ud i ny dansk dramatik fremfor at vælge nogle af alle de gamle stykker, man har set 1000 gange før, og dette er ingen undtagelse. Bestemt et besøg værd!

 

_r8m4289-2-copy

 

Den enkle og funktionelle scenografi kreerede perfekte rammer til de nye dialoger og monologer. Med de mange træk på Betty Nansens scene, blev der skabt dybde og afskærmninger på en utrolig smuk og simpel måde. Når 12 tragikomiske fortællinger uden sammenhæng skal skildres i samme rum, har scenografien en stor betydning, da alle scener skal kunne passes ind i samme ramme – og her fungerede det topfedt!

 

1

 

12 grusomme, komiske, virkelighedsnære og nærmest dokumentariske scenarier sættes i spil af de 4 skuespillere; Thomas Levin, Marie Louise Wille, Kasper Leisner og Tina Gylling Mortensen. At så tragiske og deprimerende fortællinger iscenesættes, så publikum sidder tilbage med et grin er skræmmende og smukt på samme tid og en cadeau skal lyde til de fire skuespillere og deres instruktør Thomas Bendixen for deres arbejde. Også ros til Peter Asmussen for at lægge et absurd tvist på de fleste af historierne, så de nærmest fremstår revy-agtige og får et ekstra lag, man så enten kan tænke over eller sætte sig til at grine over.

 

2

 

‘Soli Deo Gloria’ betyder ”Al ære til Gud” og her sættes stykket virkelig i kontrast med dets morbide præg og skildring af jordens langsomme undergang. Alt i alt vil jeg kalde dette en forestilling, der er et must-see i denne sæson! Ny dansk dramatik skal nydes og hædres, og hvorfor ikke i selskab med de 4 dygtige skuespillere fra Betty Nansens ‘Soli Deo Gloria’? God fornøjelse!

 

 

 

Betty Nansen Teatret, Frederiksberg Allé 57, 1820 Frederiksberg C

 

Spiller indtil 19. december 2015


Spilledato: Premieren den 26. november 2015

Foto: Rumle Skafte

 

OBS: Stykket varer 1 time og 20 min og der er ingen pause!

 

Har du lyst til at købe en billet? Læs nærmere her: 

http://www.bettynansen.dk/da/oplev/forestillinger/soli-deo-gloria/

 

 

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:
@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *