Anmeldelse: Stafet, Dansehallerne (Kitt Johnson)

Anmeldelse: Stafet, Dansehallerne (Kitt Johnson)

Af Jacob Riegels

 

’Stafet’ er en forestilling, der kommer dig i møde og inviterer dig ind i dansens symbolske formsprog. Hvis du er ude efter en budgetvenlig teateroplevelse lidt ud over det sædvanlige, og som nemt støber samtalemateriale, så er dette måske forestillingen for dig. Uden at afsløre for meget kan jeg dog garantere, at ingen går ud med samme oplevelse.

’Stafet’ bearbejder temaet ”herkomst”, hvor hvert enkeltes enorme stamtræ sættes i fokus. At se sig selv som ens forfædres ultimative produkt kan både give stolthed, men også ubetydelighed og fortabelse. Her står man med livets stafet, og hvad kan man så bruge den til? ”Herkomst” og ”identitet” undersøges og behandles af de 9 dansere, som også alle er forskellige kulturelt, geografisk og socialt.

_MA_3083a [1600x1200]

Jeg må indrømme, at jeg kedede mig til tider. De mange refleksioner, der blev fortalt gennem dansen, var, for mig, kun nogle gange forståelige; resten af tiden måtte jeg være tålmodig. Danserne gør ellers et fantastisk stykke arbejde med stor intensitet, og pletvist med så lamslående bevægelser, at de narrer mig til at tro, at usynlige tråde bliver brugt.

Det er opløftende at få en alternativ teateroplevelse med helt andre konventioner end, hvad man er vant til. Når det er sagt, fornemmer jeg dog også et dybere lag i dansen, som jeg med min beskedne erfaring ikke kan sætte en finger på. Det føles derfor ikke som en helt komplet oplevelse for en udefrakommende som jeg, men man må jo også starte et sted.

_MA_2671a [1600x1200]

Under alle omstændigheder var det sjovt bagefter, med min ledsager, at kunne udveksle betydningsdannelser, og meget overraskende fik jeg op til flere ”Aha!”-oplevelser, idet nogle af de forskellige scener pludselig gav mening. Desværre kan det jo ikke opveje den småkedsommelige fornemmelse, som jeg til tider havde i salen, men det sikrede i hvert fald den sociale oplevelse.

 

 

 

Gæstespil af Kitt Johnson

Dansehallerne, Bohrsgade 19, 1799 København V

Spilleperiode: 6.-18. februar 2017 

Set den 6. februar 2017

Fotos: Per Morten Abrahamsen

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://www.dansehallerne.dk/forestilling/stafet/

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *