Anmeldelse: Tam Vild, Ørstedsparken (Dansk Rakkerpak)

Anmeldelse: Tam Vild, Ørstedsparken (Dansk Rakkerpak)

Af Xenia Winther

Tam Vild er historien om Tarzan fortolket og fortalt på en helt ny måde. Fortællingen om Tarzan er den samme – Tarzan fødes, forældrene omkommer ved et stormvejr på et skib. Tarzan overlever, aberne tager sig af ham, og som voksen er Tarzan blevet abernes konge.

Historien om Jane er anderledes. Hun bor i New York og læser om Tarzan i sine tegneseriehæfter. Hun beslutter sig for at tage til junglen for at møde Tarzan, og hun møder en helt anden Tarzan, end hun havde forventet.

Foto: Søren K. Kløft

Gruppen Dansk Rakkerpak har i forestillingen Tam Vild stort fokus på lyd og musik, meget af det er live og både spilles, synges og siges af Bastian Popp. Det er tydeligt, at de har lagt vægt på lyden, og at lyden har en stor del af ansvaret både for stemningen, men også komikken i forestillingen. Dette ansvar bærer Bastian Popp og lyden rigtig godt. Det er ekstremt stemningsfyldt, og samarbejdet mellem lyden og skuespillernes timing og fysiske komik fungere rigtig godt sammen.

De to skuespillere Susanne Bonde og Niels Peter Kløft fungerer også rigtig godt sammen – skuespillet er en del overdrevet, så det bliver næsten som parodier. Dette kunne jeg indimellem godt have tænkt mig blev skruet en smule ned for, men det fungerer rigtig fint, når dele af historien nærmest også udspiller sig fra et tegneseriehæfte. 

Foto: Jan Christensen

Tam Vild spilles pt. i Ørstedsparken, hvilket passer rigtig godt i jungletemaet. Parken bliver meget fint et glimrende supplement til Christian Q. Clausens scenograf og Annika Nilssons mange fantasifulde rekvisitter. Der er også altid en helt særlig stemning i publikum, når man ser udendørsteater. En ikke så formel og glad stemning, som passer rigtig fint til Dansk Rakkerpaks stil.

Tam Vild er en familieforestilling, så både voksen og børn burde kunne nyde den. Det er også helt rigtig – forestillingen har nok dybde og komik også til en voksen. Men der var et par gange i løbet af forestillingen, hvor jeg blev helt i tvivl, om børn mon overhovedet ville kunne forstå det og følge med. F.eks. er der et par scener i forestillingen, hvor der bliver snakket en del engelsk. Der er også flere gange i forestillingen, hvor tempo var så højt, at jeg havde en smule svært ved at følge med.

Foto: Jan Christensen

Der var ekstremt højt tempo gennem hele forestillingen, det var helt klart noget, som stemningen godt kunne klare, men for min skyld, må det godt komme ned i tempo engang imellem – så man virkelig kan mærke effekten af det høje tempo, og så historien om Tarzan og Jane rigtig får lov at udfolde sig.

Personligt gik jeg fra forestillingen med en fornemmelse af at have fået et godt grin, og jeg havde fået en ny, udmærket fortolkning af historien om Tarzan helt i Dansk Rakkerpaks gakkede komediestil. For mig vil det nok ikke være en forestillingen, som jeg kommer til at tænke på meget efter. Men måske vil et barn have det anderledes? Jeg har i hvert fald allerede anbefalet forestillingen til en børnefamilie.

Dansk Rakkerpak

Ørstedsparken (Hahns Bastion), Nørre Voldgade 1, 1358 København K

Spilleperiode: 31, juli-8. august 2021

Efterfølgende turné

Set den 5. august 2021

Fotos: Søren K. Kløft og Jan Christensen

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://www.danskrakkerpak.dk/tam-vild

Medvirkende: Susanne Bonde, Niels Peter Kløft og Bastian Popp

Manus: Niels-Peter Kløft, Susanne Bonde og holdet

Instruktør konsulenter: Alex Byrne, Troels Hagen Findsen og Niels Grønne

Scenograf: Christian Q. Clausen

Komponist: Bastian Popp

Rekvisitør: Annika Nilsson

Kostumer: Lise Zitta Østergaard

Varighed: Ca. 55 minutter uden pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *